Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - elbilellen

#1
Kjøpe elbil? / e-golf eller i3?
fredag 08. desember 2017, klokken 10:21
Hei dere!

Jeg sliter med å bestemme meg for om jeg skal gå for en egolf FL eller en bmw i3 94ah, og tenkte kanskje jeg kunne få noen tips fra dere :-)

På vinteren vil det i all hovedsak være småkjøring rundt i Oslo jeg driver med, på sommeren er det i tillegg forholdsvis mange turer Oslo-Tønsberg (drøyt 10 mil), samt noen lengre turer hit og dit. Det vil være en fordel om jeg kan klare Oslo-Tbg-Oslo uten å lade, men er ikke full krise om jeg må stoppe for hurtiglading i 10 minutter heller. Synes det er litt mixed messages om rekkevidden til i3'en, så tar gjerne tilbakemeldinger på det..

Mye av kjøringen som ikke er småkjøring vil være på motorvei med fartsgrense 100-110, er det en av bilene som er langt bedre enn den andre her?

Har prøvekjørt egolfen og elsket den, skal prøvekjøre bmw'en og regner med at jeg vil like den godt og. Umiddelbart er tanken at jeg foretrekker egolfen (utseende, og noe lengre rekkevidde? eller?), men at jeg hvertfall på bruktmarkedet får "mer for pengene" for en i3 enn ved egolfen.

Blir glad for tips og anbefalinger, både mtp om jeg skal kjøpe brukt eller ny.

Hilsen Ellen :-)
#2
Kjøpe elbil? / Kjøpe første elbil på andre sida av landet - galskap?
søndag 03. desember 2017, klokken 12:34
Hei!

Jeg har snoka rundt på forumet en liten stund her nå, men har ikke hatt behov for å skrive noe selv før nå.

Jeg planlegger å kjøpe min første elbil, og jeg tror jeg lander på en egolf FL. Det dukker opp en del biler på finn som er på andre siden av landet, og jeg tenker at jeg kan alltids bare ta toget eller fly over, og så kjøre den hjem igjen (holder selv til i Oslo).
Men jeg har da altså aldri eid en elbil før, og knapt kjørt en - er det galskap av meg å planlegge første tur over fjellet  på vinterstid? Eller er det så greit at så lenge jeg kjører rolig så vil jeg oppleve at rekkevidden er grei? Er altså redd for å risikere at jeg kjører på helt feil måte siden jeg ikke er vant til elbil, og plutselig står jeg fast en plass uten strøm  :-[

Og til sist - jeg har googlet litt, men vil bare forsikre meg om at jeg har skjønt det riktig. Dersom jeg kjøper en egolf med type EA8 utvidet garanti fra VW, er jeg da "like trygg" som om jeg skulle kjøpt bilen fra Møller? Prisen blir omtrent same-same, men jeg har ikke så lyst til å vente i 8 mnd på bilen O:)

Tusen takk for svar! :)
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA