Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Albedo

#1
Lading av Tesla / Hvordan kjøpe rødt adapter?
onsdag 27. mars 2019, klokken 18:37
Jeg skulle gjerne hatt et rødt adapter til UMC. Har forstått at det bare er Tesla som selger disse, men rent praktisk: hvordan er det enklest og raskest å få kjøpt dette? Ser iallefall at det ikke er å få kjøpt i Tesla Shop (bare ChaDeMo der). Har prøvd å sende mail, uten å få svar foreløbig. (ikke så overrasket over det etter alt jeg har lest om henvendelser til Tesla generelt...).

Er dette noe de har liggende i butikkene, så jeg bare kan stikke innom? (Oslo Nord er min nærmeste).



#2
Model X 2014 - 2022 / Oppbevaringsrom i Model X
søndag 21. oktober 2018, klokken 11:56
Har skjønt at enkelte synes at Tesla er litt vel minimalistisk når det gjelder oppbevaringsrom/løsninger i kupeen. Selv må jeg innrømme at jeg ikke tenkte så mye på det da jeg prøvekjørte bilen så lurer på om jeg kan få bekreftet hva som nå finnes i nyeste versjon X. (jeg har bestilt 7-seter, så mest interessert i den)
- Hanskerom
- Midtkonsoll med koppholdere
- Et rom under den store skjermen?
- Dørlommer på fordørene (naturlig nok ikke på FWD  :) )
- 2xKoppholdere på 2. og 3.rad
Stemmer dette? Noe annet?

Ser ellers at det er en del 3.parts løsninger å få kjøpt, f.eks. en del billige greier fra AliExpress. Noen som har noen anbefalinger på den slags?

En ting som jeg ikke kan finne til X er setelommer på baksiden av forsetene, altså sånne som ungene i baksetet kan legge alt mulig rot i. (bortsett fra noen veldig enkle universalvarianter beregnet for små barn som man kan knyte på som et forkle da)





#3
Lading av Tesla / Lading av Model X hjemme
mandag 15. oktober 2018, klokken 21:07
Har bestilt X75D med levering i desember og er i gang med å planlegge opplegg for lading. Dette blir min første elbil så er ganske grønn på dette med lading, men prøver å lese meg opp   :)
Bor i en enebolig med 63A hovedsikring, i sikringsskapet i huset er det en 32A kurs merket «Garasje» og et lite sikringsskap i garasjen med tre 16A-kurser, 1 til div lys/stikk, 1 til et boblebad og den siste ser ut til å være til en 3-fas blå CEE, altså en sånn kontakt som ser ut til å passe f.eks. til dette adapteret http://www.ladespesialisten.no/index.php/8-adapter-tesla/3-16a3r2

1.   Har jeg forstått det riktig at jeg da kan lade bilen hvis jeg bruker medfølgende UMC, et adapter som nevnt i linken over og et rødt UMC-adapter?
2.   Trenger jeg uansett jordfeilbryter type B, eller gjelder det bare vanlige stikkontakter?
3.   Er det bare Tesla som selger disse røde UMC-adapterne? Hvilken pris?
4.   Hvis jeg skulle bruke et slikt oppsett ser jeg at jeg i praksis ville trenge en skjøteledning. Hva slags type ledning måtte jeg i så fall ha?

Nå har jeg vel ellers lest ganske mange steder at en ladestasjon er å foretrekke, så mulig det egentlig er det jeg skal ha. En liten praktisk utfordring enten jeg bruker ladestasjon eller kontakten er at jeg ønsker å kunne lade bilen enten den står inne i garasjen eller foran huset (gidder som regel ikke å rygge bilen inn i garasjen så lenge det er fint vær, men om vinteren vil jeg på den andre siden ikke la den stå ute hele døgnet). Rent praktisk trenger jeg da ca 10 meter kabel fra ladestasjon for å ha litt fleksibilitet. Siden TWC bare har 7,5 meter kabel er jeg ikke så interessert i den.

5.   Noen anbefalinger av passende andre ladestasjoner?
#4
Tesla / Seter/interiør i ny Model X
tirsdag 09. oktober 2018, klokken 22:05
Etter lang tid på gjerdet ramlet jeg omsider ned på å bestille en X75D! Rett nok har jeg fremdeles muligheten til å avbestille, men nå tror jeg det faktisk blir ny bil.

Derimot har jeg fremdeles muligheten til å endre design, det jeg sitter og lurer på nå er interiør. Jeg har nå valgt "Sort Premium" som jeg antar er disse veganskinn-setene jeg har lest om tidligere? (hvis ikke, fint hvis noen kan oppklare om det har kommet ennå en endring her...)

Grunnen til at jeg har valgt "premium" er:
- Føles litt "feil" å ha stoffseter i en såpass dyr bil
- Jeg tror at setene i kunstskinn/veganskinn/plastic... er lettere å holde rene enn tekstil. For mitt vedkommende kommer bilen til å bli utsatt for en del påkjenninger i form av søl og gris fra barn. (også derfor jeg valgte "sort")

Ser at det var noen diskusjoner om dette i 2017 (da veganskinn var nytt), finner ikke noen nyere tråder, så er spørsmålet om noen kan dele sine erfaringer så langt? Er det riktig at premium er best med tanke på renhold/holdbarhet? Andre erfaringer med de to variantene?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA