Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Jon65

#1
Model 3 / Endringer på 2021 modell
torsdag 09. mars 2023, klokken 20:12
Jeg ser noen 2021 modeller har de dørene med treverk i døra og noen ikke. Kom det noen andre endringer samtidig med dette eller kom denne endringen på egen hånd? Og kom rattvarme og de nye LED lyktene samtidig med varmepumpe eller kom det litt gradvis? Og er det noen andre endringer som kom i løpet av 2021?
Vurdere å selge min egen 2021 modell og prøver å sammenligne priser med biler på Finn for å finne et utgangspunkt, men det er jo greit å sammenligne med biler som er relativt like. I tillegg tenkte jeg det var lurt å fremheve noe av dette i annonsen hvis det ikke er på alle 2021 modellene.

(Har en Y i bestilling men tenkte å se ca hva jeg kan få for min 3'er før jeg bestemmer meg 100%)
#2
Hei,

vi fikk en skade på siden og jeg ser etter en brukt sort dør men usikker på om jeg må ha en iOn dør eller om jeg også kan se etter i_miev og C-Zero dører. (Egentlig er skaden litt mer enn dør, skaden var taksert til 58.000)
Er det noen som vet om i-Miev, C-Zero og iOn har samme lakk eller er det spesifikt for hver fabrikk?
Tenkte at hvis de er produsert samme sted bare med ulikt merke så er det kanskje lik lakk men hvis de faktisk er produsert hos de tre ulike produsentene/merkene så er det kanskje ulik lakk.

Uansett så er vel kanskje sort "ikke metallic lakk" likt nok uansett.....
#3
Model 3 / Parkeringshjelp med kameraer
mandag 04. oktober 2021, klokken 15:04
Hei,
har en 2021 modell Kina utgave, skulle gjerne ha vist kameraer forover på skjerm ved parkering (ikke bare kamera bakover)

I håndboken står det "Når du kjører med kameraappen vist på berøringsskjermen kan du bytte over til parkeringshjelpvisning når du kjører under 8km/t. Berør knappen oppe i venstre hjørnet av kameraappvinduet".

Men når jeg viser kameraene så har jeg bare X'en øverst til venstre som er for å lukke kameravinduet.

Noen tips?
#4
Model 3 / Forsikring - pris ulike modeller
torsdag 09. september 2021, klokken 01:05
Jeg vurdere å kjøpe M3 og før jeg velger SR+, LR eller P tenkte jeg å sjekke hva det betyr for forsikringen. Sjekket pris hos Gjensidige og med 12000km og 75% bonus ble det 660kr/mnd. Det som var litt snodig var at jeg fikk samme pris for alle tre modeller. Fra andre biler jeg har hatt tidligere (BMW/Audi osv) har jeg vært vant til at stor motor = dyr forsikring så litt overrasket over at man her kan kjøpe en modell som er sinnsvakt mye raskere uten at det koster en krone mer i forsikring. Er det andre her som har samme erfaring?
#5
BMW i3 / i3 med høy km stand
onsdag 31. mars 2021, klokken 20:01
Er det noen her med i3 med nærmere 150.000km på telleren? Har dere opplevd noe særlig problemer eller tåler den kilometrene bra? Funderer på en billig 94ah og da kan man jo få en for rundt 150k hvis man aksepterer at den har gått litt. Har hatt BMW 3 serie før med 300.000km på telleren og den føltes fortsatt tight og fin og ikke spesielt mye feil til tross for km stand og en elbil burde jo klare lang kjørelengde enda bedre.
#7
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Bremserør
fredag 09. oktober 2020, klokken 18:37
Jeg må bytte det ene bremserøret (høyre) som går under bilen. Har tenkt til å legge opp nytt rør så jeg slipper å ta ned batteripakken. Men på koblingen foran lurer jeg på hvilke av de to rørene som går til høyre hjul, noen som vet?
#8
Elbiler i media / Økt prispress på brukte elbiler?
torsdag 11. juni 2020, klokken 12:09
Jeg ser at det skal gis en del i støtte til elbiler i den rimeligere enden av skalaen i Tyskland og Frankrike nå.
https://energiogklima.no/nyhet/elektrisk-transport/krisepengar-skal-fa-fart-pa-elbilsalet-i-europa/
Det kan jo påvirke bruktprisene der når nybilene går ned såpass mye. Kanskje det vil påvirke prisene her også hvis man da kan importere billigere biler fra Europa?
#9
Trillingen vår har en veldig ivrig varselpiper som piper høyt og lenge hvis jeg gjør noe den misliker og den misliker tydeligvis det meste......
Siden jeg ikke er blind klarer jeg meg egentlig lenge med de røde varselsymbolene i instrumentbordet og skulle gjerne stoppet den irriterende pipingen hver gang jeg åpner døra.
Er det noen som vet hvor den er lokalisert og om den er vanskelig å komme til? Tenkte å bruke avbiteren, evt fylle den med epoxylim.
#11
iOn'en vår har begynt å knirke veldig et sted i forstillingen når jeg kjører over fartsdumper og andre større ujevnheter. Er det noen som har opplevd noe liknende og har noe forslag til hva det kan være? Regner med at det er noe som kanskje må smøres opp? Den har gått ca 30.000km så det er jo ikke all verden....
Prøvde å jekke den opp og dra og dytte litt men det var ikke nok til å gjenskape knirkingen.
#12
Audi e-tron / Ladetid på 16A kurs på helgetur
mandag 04. februar 2019, klokken 11:07
Jeg er stadig på tur på ulike fjelldestinasjoner om vinteren. Normalt kan jeg få lading på en 16A kurs.
Høydeforskjell er ca 900m og avstand ca 25 mil (inkl litt kjøring før avreise).
I tillegg blir det fort ca 80-90km kjøring i løpet av helgen (til/fra skibakke osv).

Så hvor mange timer må jeg da regne med at bilen må stå tilkoplet for lading? Vi vil jo gjerne være ute mesteparten av dagen så litt spent på om det er nok timer igjen for lading.

Siden jeg regner med at ladestasjoner ikke vil bygges ut nok til å ta unna de få timene det er maks trykk i helgeutfarten er lading underveis ikke aktuelt unntatt i nødstilfelle.
#13
Audi e-tron / Ekstrautstyr
torsdag 22. november 2018, klokken 13:22
For de som ikke har full kontroll på hva det ulike utstyret er har svenskene laget en liten beskrivelse på en del av utstyret, både standardutstyret og ekstrautstyret:
https://www.audi.se/se/web/sv/models/e-tron/audi-etron-utforanden.html
Klikk på plussen over STANDARDUTRUSTNING I URVAL og TILLVAL
#14
i-Pace / I-Pace på Geilo
torsdag 21. desember 2017, klokken 21:18
For de som ikke har fått sett I-Pace Concept enda så kommer den til Geilo i juleferien.
Onsdag 27. desember kl 16.00 – 19.00 på Vestlia Resort.
Torsdag 28. – søndag 31. desember er den i «Skarvebui» i gågaten i Geilo Amfi.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA