Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Simmelim

#1
Hjul, dekk og felg. / TMY - nye dekk
tirsdag 25. oktober 2022, klokken 12:29
Hei. Jeg har dessverre fått en skrue i dekket som ikke lar seg proppe. De har forsøkt to ganger men jeg ble nå anbefalt å kjøpe nytt dekk. Mitt spørsmål er da som følger; må jeg bytte begge bakdekkene eller kan jeg kjøpe et nytt dekk? Jeg har kjørt ca 10 000 km på disse dekkene og kan ikke si jeg kan se at det er veldig slitasje.

Jeg har forsøkt å få Tesla i tale, men venter enda på svar....
#2
Lading av Tesla / TWC v2 - feil ved tilkobling
torsdag 12. mai 2022, klokken 11:06
Hei alle,

Har en litt underlig sak pågående. Handlet meg en X i 2017 og i den forbindelse også TWC til hjemmelading. Denne har fungert helt fint, også den første måneden nå med Y'en som ble tatt ut i slutten av Mars.

Nå har den plutselig begynt å "fuske" når jeg kobler den til ladeporten i bilen. Jeg får rødt lys når jeg kobler den inn i ladeporten, MEN dersom jeg trykker på reset knappen på TWC så virker det som den kobler til på nytt og da starter ladingen. Utfordringen med dette er at jeg kan ikke planlegge ladingen til å starte kl 3 på natten fordi da har bilen gått i dvale og når den da skal våkne og lade så får jeg det røde lyset på ladeporten igjen.

Jeg har forsøkt å lade med UMC i stikkontakt og da fungerer alt, så jeg mistenker at det ikke er bilen eller ladeporten det er noe galt med.

Er det noen som har et godt tips? Vil vel ikke tro TWC er gåen i og med den lader fint når den kobler seg til bilen.
#3
Model Y / Ny bil bestilt - hva trengs av tilbehør?
tirsdag 15. februar 2022, klokken 09:44
Hei alle sammen.

Jeg har bestilt en hvit model y, helt basic utstyrt og foreløpig uten vinterhjul. I den sammenheng har jeg noen spørsmål som jeg ikke føler jeg har klart å finne gode nok svar på:

1) Vinterhjul. Jeg har lest at felgene som bilen blir levert med er tunge, som isolert sett ikke er bra for rekkevidde og komfort. Videre er dimensjonen på dekkene ikke ideelle mtp bred felg (9,5"). Jeg har kikket endel på aftermarket felger og dekk, men klarer ikke finne noe jeg blir overbevist om. 18 toms felger vil nok være for kjipe å se på, men vil gi mer komfort og rekkevidde. Det jeg heller mot er 19 toms, for å unngå kjipt utseende, men en smalere felg (8,5"-9") og piggfrie dekk. Er det noen som har landet på samme konklusjon og har et godt alternativ de vil dele? Kom gjerne med innspill. Jeg foretrekker lyse felger, til info :)

2) Skvettlapper. De som bilen leveres med er uaktuelle. Jeg skal bestille nye men er usikker på om jeg skal gå for et sett som også har skvettlapper til bak bakhjulene. Har sett på dette:

https://www.begood.no/products/skvettlapper-mud-flaps-tesla-model-y

Er dette godt nok eller har folk gått for noe annet?

3) Innsats for koppholdere, oppbevaringshyller og div.

Her er det mye å velge mellom. Jeg tenker jeg i første omgang må ha noe som gjør at man kan ha flasker og kaffikopp stående i mellom forsetene. Kanskje også noe å legge inni det store rommet under armlende? Er det rommet vanskelig å bruke om man har det slik det er orginalt?

4) Matter.

Jeg tenker jeg må ha gummimatter til høst/vinter sesongen. Noen som har gode tips? Ønsker ikke å bruke flere tusen kroner på dette, men vil ha noe som ser ordentlig ut.

5) Spoiler.

Jeg har sett et par biler som har en liten leppe på bagasjerommet. Det ser veldig stilig ut, men dessverre ser det også ut som denne leppa løsner litt i endene og "glipper". Er det noen som har et godt forslag til løsning her? Ser spesielt mange Model 3 med slike, men her må det være skikkelig løsninger. At det ser uferdig og glipper her og der er uaktuelt for meg.

6) Ledbar.

Hvordan er lysene på Model Y? Slik jeg har forstått det er mange fornøyde med de. Har hatt Model X tidligere og var ikke nødvendigvis veldig fornøyd med lysene da. Ser det kan være mulig å ha en ledbar under skiltet, men vet ikke om det blir diskret?

7) Andre forslag jeg ikke har vært innom? Feel free til å komme med innspill og kommentarer! Ventetiden før ny bilen kommer er laaang...
#4
Model X 2014 - 2022 / Referralfelger - er disse avbalansert?
onsdag 03. april 2019, klokken 13:34
Heisann. Jeg har endelig fått mine 22" felger og skal skifte disse så snart påsken er over. Mitt spørsmål til menigheten er om disse er avbalansert? Altså om de passer til min bil uten at jeg rister i stykker et eller annet når jeg bikker 80 km/t?

Jeg har tenkt til å skifte hjulene selv og følgelig hadde det vært fint å vite om jeg må sette de inn en plass for å avbalansere de først.

Er forøvrig veldig spent på hjulstøy, økning i forbruk og komfort. Men man må vel lide for skjønnheten? :p

Alle svar mottas med takk.

Simon
#5
Tesla SW og AP / 2018.26.2
fredag 27. juli 2018, klokken 18:50
Fikk denne i natt! Minor bug fixes står det. Noen som har merket noe?
#6
Model X 2014 - 2022 / Ultrahvite skinnseter - misfarging og tips
torsdag 22. mars 2018, klokken 18:03
Heisann. Har hatt min X en stund og er veldig fornøyd. Ingen problemer av betydning så jeg er vel heldig ut i fra mye jeg leser her inne. Trenger dog litt feedback og hjelp ang mine ultrahvite seter. De er vel veganskinn såvidt jeg forstår men jeg har klart å få litt misfarging av dongeribukser (regner jeg med da det er en blåtone på misfargingen). Er det noen her som opplever det samme eller har en god løsning? Jeg har prøvd alt fra swisswax leatherkit, zaloklut, blårens (isopropanol) og babywipes.

For det blotte øye er det jo umulig å se misfargingen men ved å gå nærme nok og i riktig lys er det lett å se. Setter stor pris på hjelp!

Simon
#7
Model X 2014 - 2022 / Ladekontakt(er)?
fredag 22. september 2017, klokken 20:06
Heisann. Det kan være det har vært noen tråder på dette tidligere men velger å spør uansett. Jeg har bestilt en X75D som kommer nå snart. Skal ha elektriker som legger opp en kontakt med 4 x 32A sikring (indutrikontakt blå) slik at lading skal gå fort hjemme. Spørsmålet mitt er om jeg trenger noen overgang, kabel eller div til å lade Teslaen min både hjemme og på veien. Jeg kommer nok til å superlade når vi skal til østlandet eller vestlandet. Får man med alt man trenger? Føler jeg har fått litt dårlig info av selger akkurat på dette punktet.
#8
Model X 2014 - 2022 / Kjøp av ny model X
mandag 11. september 2017, klokken 19:26
Heisann. Har gått til innkjøp av en model X som selger sa allerede var på båt til Norge og forventet leveringstid er slutten av måneden. Har fått en oversikt over bilen med utstyr og der var det også et VIN-nummer. Etter litt googling fant jeg en VIN-decoder som skulle gi litt info om div. Lurte blandt annet på om min kommer med BTX8 osv. Fikk meg en liten støkk når model year er 2016. Jeg vet jo at bilen er produsert for en liten stund siden, men 2016 kan jo i verste fall være godt over 1 år siden. Tror dere dette kan være tilfelle?

Takk for innspill!
#9
Model X 2014 - 2022 / Kjøpe ny X75D
fredag 01. september 2017, klokken 18:59
Heisann. Vi vurderer å kjøpe ny X75D og fikk et veldig godt tilbud på en bil som allerede er produsert og på vei over Atlanteren. Problemet med denne og forsåvidt de andre bilene er at de ikke har hengerfeste. For meg har dette ikke allverdens å si men tenker på annenhåndsverdien. Fordelen med å kjøpe denne bilen er at man får den i slutten av september kontra desember om man bestiller en ny en. Forskjell i pris er ca 35 000 kr.

Jeg lurer også på om jeg skal ha delskinn eller hvite veganskinn stoler (27k mer). Synes de hvite er fine men 27 000 er en stiv pris synes jeg. Hva synes folket? Jeg har også bestemt meg for å gå for oppgradert autopilot for å få alle førerassistentene osv. Jeg dropper premiumpakken da det eneste jeg kunne tenke meg der er anlegget og 50k er altfor dyrt. Bilen vil jo bli forvarmet på kalde dager uansett så trenger ikke vinterpakka.

En ting jeg også lurer på er felger. Jeg vil gjerne ha 22 " på sommerfelgene og vurderer å legge vinterdekk på 20" felgene som følger med og så kjøpe nye felger og dekk til sommeren. Er det noen som har gode forslag til felger? Jeg likte godt de sølvfagede turbinfelgene i 22" men de får man tydeligvis ikke lengre.

Takk på forhånd for svar :)
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA