Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Jonny Hanger Humstad

#1
ID.4 / Tips til sommerdekk?
mandag 12. juni 2023, klokken 14:47
Hei!
Har fått beskjed om at jeg trenger nye sommerdekk. Noen som har tips til noen dere er fornøyde med? Foreløpig ser det ut som at det blir Pirelli Scorpion. Møller kunne også tilby de til 17-18K med skifte og blansering. Sparer vel 4-5k med å kjøpe selv og blansere på dekkhotell da.
#2
Se annonse og ta kontakt om du lurer på noe :)

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=210549708
#3
Noen her som har kjøpt bil og fått med utstyr gratis?
Synes jeg leste om noen som har fått med vinterdekk, der er jo super nice!
Vi skal kjøpe med skvettlapper foran og bak, lanseringspakke med sorte felger, takstativ (som jeg tror jeg får gratis siden jeg påpekte at det virker som det er tilfellet på nettsiden).

Jeg er elendig på å prute, men hvor mye er det innafor å prute?
#4
Kia Niro EV / Deres erfaringer med e-Niro
tirsdag 11. august 2020, klokken 00:11
Hei!
Lurer på om vi skal oppgradere fra Soul til Niro nå. Veldig fornøyd med Soul, men for liten.
Er dere fornøyd med deres bil? Noe som irriterer dere eller er ekstra fornøyd med? Hva er egentlig forskjellen på pakkene?
Er det samme laderinngang eller må jeg ha ny ladekabel til hjemmelading?
Noen med hundebur bak som vil poste et bilde sånn at jeg kan se plassen? :)
#5
Kjøpe elbil? / Ny El-suv
mandag 10. august 2020, klokken 19:14
Hei!

Har for tiden en Kia Soul 2016 som bør oppgraderes grunnet plass og rekkevidde. Har lenge siklet etter en Kia e-Niro, men har ikke hengt med det siste året på utviklingen så vet ikke om det kanskje er bedre alternativer til ca 400.000kr. Kanskje skal det slippes noen snart så vi bør egentlig vente med å handle?
Men hvilke suv-alternativer til +- 400k finnes der ute?

Viktige ting:
- Helst rundt 40mil rekkevidde
- Takbokskompatibel
- Skal ha bikkje så gjerne litt plass bak selv om man har hundebur der.
- Kan jeg håpe på 4x4?

Jeg er forøvrig 1.98cm og har to barn i barnestoler som skal sitte bak.

På forhånd takk :)
#6
Kia Soul EV / Ny El-suv
mandag 10. august 2020, klokken 18:17
Hei!

Har for tiden en Kia Soul 2016 som bør oppgraderes grunnet plass og rekkevidde. Har lenge siklet etter en Kia e-Niro, men har ikke hengt med det siste året på utviklingen så vet ikke om det kanskje er bedre alternativer til ca 400.000kr. Kanskje skal det slippes noen snart så vi bør egentlig vente med å handle?
Men hvilke suv-alternativer til +- 400k finnes der ute?

Viktige ting:
- Helst rundt 40mil rekkevidde
- Takbokskompatibel
- Skal ha bikkje så gjerne litt plass bak selv om man har hundebur der.
- Kan jeg håpe på 4x4?

På forhånd takk :)
#7
Kia Soul EV / Angående batteriet og lading
torsdag 12. oktober 2017, klokken 14:25
Hei!
Har en Kia Soul Exlusive 2016.
Mener jeg leste en plass at man måtte bruke bilen med en gang etter man har ladet batteriet. Altså, at det er dårlig for batteriet å ikke være i bruk rett etter lading. Er dette når man lader til 100% eller lader generellt?

F.eks, om jeg setter bilen på lading kl.18 og skal kjøre neste tur kl.07 neste morgen og batteriet har vært ferdig ladet siden kl. 04. Er ikke det bra for batteriet?
Betyr det i så fall at man må tidsinntille ladingen ganske nøyaktig hver dag for å få det til å bli 100% omtrent når jeg skal ut å kjøre?

Og er det sånn at ladingen stopper på 80% av seg selv, eller går det til 100%? Hvordan får jeg ordnet at det evt stopper på 80%?

Mye nytt å forholde seg til :)
#8
Tenker å sette opp ladestasjon hjemme. Vi har en privat utendørs plass i et borettslag som forsåvidt er merket med "privat" og mitt navn.
Ønsker jo helst ikke at det skal komme noen å lade der når jeg ikke er hjemme, men hvilken lader bør jeg velge der kun jeg kan lade?

Utrolig spent på hvor mye dette blir kostende altså. Har strøm til parkeringen fra før, men som mange andre gamle borettslag så "tåler ikke strømnettet belastningen" :(
#9
Kjøpe elbil? / Forsikring for elbil - hva er best?
torsdag 28. september 2017, klokken 19:23
Ja, rimelig selvforklarende overskrift dette her. Kjøper en Tysklandsimportert Kia Exlusive fra 2016 fra forhandler. Gått 4000 km. Vi kjører ca 10-12000km i året.

Hva er en god elforsikring og hva bør vi ha med? 
#10
Kjøpe elbil? / Kjøpe elbil import eller norsk?
torsdag 28. september 2017, klokken 19:01
Hva går forskjellene ut på? Hvor blir det bemerket i annonser at en bil for eksempel er kjørt i Norge? Den vi skal kjøpe er for eksempel importert fra Tyskland. Har det noe å si lzm?
#11
Kia Soul EV / Skal endelig bli eier av en Kia Soul Exlusive 2016!:)
onsdag 27. september 2017, klokken 21:24
Hurra!
Skal endelig bli eier av en Kia Soul nå. Aldri eid en elbil før. Knapt nok kjørt en :)
Drar fra Trondheim til Oslo for å hente forhåpentligvis neste uke.

Til dere erfarne elbil-eiere:
Hvem tilbyr den beste elbilforsikingen ift pris?
Noen nyttige apper man bør skaffe seg?
Noen generelle tips dere har til meg?
#12
Lade hjemme / Sette opp lading hjemme. Hvem er billigst i Trondheim?
onsdag 20. september 2017, klokken 23:03
Hei!
Er i gang med å handle oss en Kia Soul nå. Det er ikke satt opp noe ladepunkt i borettslaget vi bo i, og de er heller ikke så veldig keen på å få satt opp det heller. Noen med erfaringer på å sette opp hjemme? Hvem er best og billigst? Ser det nevnes priser fra 7000 til 30 000kr. Jeg vil gjerne vite hvem det er som tar kun 7000kr :)

Vi trodde i utgangspunktet vi kunne surfe på noe hurtigladerspotter i nabolaget en gang i uka, men det er vel ikke bra for batteriet eller? Bruker bila stort sett i snitt 2mil hver dag.

Det er noe strømuttak ved parkeringen vår, men det er visst feil amper tror jeg. 13A tror jeg. (Husker ikke helt. Vet så lite om sånt) Finnes det transformatorer man kan bruke til sånt?
#13
Kjøpe elbil? / Kjøp av El-bil og aller helst med god plass :)
tirsdag 25. juli 2017, klokken 20:54
Heisann!

Jeg og samboeren skal kjøpe oss el-bil. Vi har foreløpig kun et barn, og han trenger et barnesete som tar litt plass. Hvilken el-bil er det som er romslig med plassen og som ikke koster skjorta da? Vi har sett og siklet litt på Kia Soul. Fin og rimelig. De ser ok romslig ut. Har ikke sett inn i en enda, kun fra utsiden. Har jo også barnevogn så trenger også litt plass bak.
Jeg er en ganske lang mann, 196cm. Får jeg plass i en Kia? Og får jeg plass til et barnesete bak meg om jeg skulle ønske det?
Kommer til å bruke bila mest til småkjøring. Til og fra hytte, venner, bhg osv.
Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe el-bil? Hva er viktigst?

Gi meg gjerne noen tips til andre biler enn Kia Soul også. Vi er helt blanke.
Synes noen Kia Soul ser litt tøffere og mer robust ut enn andre. Hva kommer det av? Er det forskjellige typer? Hva er i så fall forskjellen?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA