Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - jankph

#1
e-up! / Gummihette til Type2-kontakt
mandag 01. juli 2019, klokken 16:22
Først knakk festeledningen til gummihetta som sitter på Type2-kontakten (den øverste) i ladekontakten på bilen, deretter klarte jeg å legge hetta fra meg et eller annet sted, sikkert under lading. Er det mulig å få den billigere enn hos VW? De skal ha 300 for et komplett sett oppe og nede, men jeg trenger jo også bare oppe, og trenger heller ikke være original. Bare noe som beskytter. Noen som vet?
#2
Hurtiglading i Agder / Hurtiglading på Mykland?
mandag 25. februar 2019, klokken 18:18
Mulig jeg så feil...jeg bare registrerte dette kjapt i sidevinduet på vei fra - Det så ut som det var på gang en hurtigladestasjon ved Joker-butikken på Mykland. Tar jeg helt feil?
#3
Hurtiglading i Agder / Ny ladestasjon i Arendal
lørdag 14. oktober 2017, klokken 12:15
Enda en ladeplass i Arendal, ved den nye handelsparken på Stoa øst, rett utenfor Coop Xtra, Jula, Megaflis, Baker Jørgensen, Burger King, Byggmax og alt det andre.

#4
e-up! / Maks rekkeviddevisning avhengig av utetemperatur?
tirsdag 10. oktober 2017, klokken 08:41
Ganske fersk på elbil, så dette er kanskje et dumt spørsmål, men jeg spør likevel...

Er det riktig at maks rekkeviddevisning ved fulladet batteri endrer seg med utetemperatur? Hva er det det som styrer den egentlig?

Da jeg kjøpte bilen brukt i sommer viste den 140-145 km i maks rekkevidde ved fullt batteri. Etterhvert som det ble høst gikk det nedover og nedover, først 130 km, og nå de siste dagene med 0 til 5 grader ute bare 120 km. Det er jo ganske innlysende at jeg ikke har 160 km om vinteren, jeg bare så for meg at den uansett viste det ved start, men at det raste nedover fortere om vinteren enn om sommeren. Er systemet så avansert at det faktisk tar hensyn til utetemperatur og antatt strømforbruk? Eller er det tegn på dårlig batteri?
#5
e-up! / Eco+ og maksfart?
torsdag 20. juli 2017, klokken 10:24
Iflg brukerhåndboka skal maksfarten ved ECO+ være cirka 90 km/t. Det er den, for jeg merker at jeg ikke greier å presse bilen stort mer en det.

Men: Her om dagen, på motorveien i litt over 100 km/t lyste rekkeviddeadvarselen om at jeg hadde 30km igjen. Egentlig mer enn nok til de 10km til nærmeste ladestasjon, slik jeg hadde planlagt, men jeg tenkte at jeg burde sette bilen i ECO+ uansett, siden det var oppoverbakke dit. Bilen forsatte i 100 den og jeg kunne øke på til 120 og vel så det. Rart?

Jeg tenkte først det kunne henge sammen med at cruisekontrollen var aktivert, men nei, sålenge jeg var over 90 ved aktivering av ECO+ så fortsatte bilen i høyere fart enn 90. Først når jeg slapp gassen slik at bilen havnet under 90 var det ikke lenger mulig å kommer over 90 igjen. Skal det være sånn?

I mitt stille sinn tenkte jeg nemlig at om jeg kjører mer enn 90 km/t når jeg aktiverer ECO+ så vil motoren automatisk strupes til 90 vha motorbremsen, men nei...ikke det?
#6
e-up! / Sikringer?!?
søndag 11. juni 2017, klokken 15:49
Det kan ikke være sant...det finnes ingen oversikt over hvilke sikringer som betjener hva? I håndboka står det at "På grunn av stadig videreutvikling av bilen blabla er det ikke mulig å legge ved en oppdatert oversikt over sikringsplassene for elektriske forbrukere på trykketidspunktet. Du kan få informasjon om detaljert sikringsplassering hos en Volkswagen-forhandler." Er det mulig?!?

Sikringsboksen under panelet har jeg funnet, men jeg finner ikke utsparingen for å vippe ut dekslet på siden, kanskje jeg ikke har noe der?

Jeg mangler strøm på 12V uttaket og får ikke ladet mobilen i bilen og ville bare sjekke om sikringen var ok, men det må bare vente til jeg er innom en forhandler...sukk, gleden med e-up fikk seg en knekk her ja. Noen andre som har slitt med det samme?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA