Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Sjefen

#1
Model Y / Åpne bakluke med is
lørdag 23. desember 2023, klokken 18:23
I disse kalde tider, så bygger det seg ofte is i panel gap mellom bakluke og soltak. Når jeg da åpner luke , så kommer det en ubehagelig lyd når isen knuses. Er dette noe å bry seg med?
#2
Model Y / Jekkepunkt
lørdag 21. oktober 2023, klokken 13:32
Finner ikke jekkepunkt på Model Y. Har kjøpt jackpad fra begood, men får den ikke til å passe noen plass.
Noen som har bilde elller hva gjør jeg feil....?

https://www.begood.no/products/jack-pad-med-rod-ring-tesla-model-s-3-x-y
#3
Model Y / Jekk og jackpad
lørdag 12. august 2023, klokken 02:27
Ser at de billigere jekkene ofte har en mindre løfteflate enn de dyrere, tyngre jekkene. Er det å anbefale en med stor løfteflate med tanke på jackpad? Virker ikke stabilt visst den ikke klarer å omslutte jackpad? Noen tanker? Vil helst slippe å dra på 30kg..
#4
e-Golf / Noen som har montert kupevarmer?
søndag 06. august 2023, klokken 10:11
Noen som har fått montert kupevarmer i bilen? Gjort selv eller verksted?  Orker ikke betale for We Connect lenger, ustabilt og dyrt. Blir ikke særlig varmt heller
#5
Model Y / Erfaring med Teslas egne gulvmatter
fredag 28. juli 2023, klokken 10:28
Hei!

Noen som har Tesla sine egne gummimatter inni bilen? Har kjøpt noen andre og synes passformen på førerside var dårlig ved gasspedal og fotstøtte.

Har Teslas egne riktig passform?

Takk
#6
Lade hjemme / Nødvendig med tak til utvendig ladestasjon?
tirsdag 16. juli 2019, klokken 20:34
Hei!
Fått et tilbud på EOmini ferdig montert. Dette tilbudet dekker meg akkurat. Føler det er et greit tilbud. Hva tenker du?

Kan montere den under terrassen, men da blir det nok litt i lengste laget bort til bilen. Så tenker jeg må montere den nærmere bilen.
Må/bør jeg ha et lite tak til denne? Ip54. Noen tips til beskyttelse som er estetisk OK og OK pris..? Takk for hjelp!!

Tilbud 1
I prisen er følgende tatt med:
- eoMini ladestasjon Type-2 16A – 3,6kW (Fremtidsrettet 6mm²).
- Fremlegg fra sikringsskap til ladestasjon - inntil 15m.
- Montering av ny kurssikring for ladestasjon 16A.
- Montering av 1-fase overspenningsvern
- Montering av ladestasjon.
- To gjennomboringer
- EE-avfallhåndtering
- Dokumentasjon for våre arbeider.

13.990.- Inkl. Mva
#7
Heihei!

Har en e-golf fl, ca. 2 år gammel nå. Bor i et borettslag hvor det snart skal innføres ladeplasser til elbil på nesten alle parkeringsplasser.

Alle som har elbil må enten opprette egen ladeboks (om du lader utenfor eget hus på stikk - som jeg gjør), eller delta på borettslagets nye ladeplasser. I mitt tilfelle må jeg da delta på den dyre løsningen og samtidig skifte parkeringsplass (ettersom det ikke kan opprettes felles ladeplass på min plass).

Jeg vil komme billigst ut av dette. Vi planlegger å bo her i maks 5 år til. Ønsker en lader som kan lade de fleste elbiler, da dette er mest gunstig for fremtidige eiere og ved evt. bilskifte? Trenger da en lader som ikke har fastmontert kabel i? Stort sett har jeg alltid fulladet bil over natten, så ser ikke behovet for voldsomt stor effekt.

Er det noen som vet om en grei total pakke som inkluderer lader og montering?
Takker masse for hjelp, er grønn på dette området...

Ser Cirkle K har noen alternativ, https://www.circlekcharge.no/house

https://kampanjer.oneco.no/?gclid=CjwKCAjwue3nBRACEiwAkpZhmYQwfcEalab4yi3SyVDN0y__Wt7huA_5tU6Ywxc2FFlUaYmuf_BrDBoCMEcQAvD_BwE
#8
e-Golf / Type 2 lading - bil på 13 ampere og ikke MAKS
mandag 08. april 2019, klokken 09:18
Hei!
Har satt maks ladestyrke på 13ampere i egolf Fl. Satte bilen på en offentlig ladestasjon med type 2 kabel. Har rett under halv tank. 5 grader ute og har kjørt 110 km, så batteriet er litt oppvarmet av det. Ladetid er anslått til 8,5 timer.

Synes dette var mye. Skal ikke type 2 ta Ca 7,2 kw? Vet ikke hvilken styrke ladestasjonen har. Men kan dette ha en sammenheng med at bilen er stilt inn på 13ampere, og ikke på maks...?
Takk for hjelp!
#9
e-Golf / Forvarming med strøm fra ladekabel
tirsdag 06. mars 2018, klokken 16:06
Hei
Som tittelen lyder, lurer jeg på om det er mulig å forvarme bilen uten at det trekker fra selve batteriet, men fra tilkoblet ladekabel? Jeg pleier å forvarme bil fra app, men opplever at den tapper batteriet, selv om den står tilkoblet. Noen som vet noe mer om dette? Takk for hjelp!
#10
e-Golf / Førerdør, hvilke funksjoner?
lørdag 24. februar 2018, klokken 13:13
Hei!
Kom over et bilde på nettet, da jeg forstod at jeg egentlig ikke aner hvilke funksjoner denne knappen har. Er vel noe med oppvarming av sidespeil? Kunne noen utdypt dette? Takk for hjelp
#11
e-Golf / Vurderer nye e-golf - pris og utstyr
torsdag 22. juni 2017, klokken 21:00
Vurderer sterkt nye e-golf. Har prøvekjørt og den virker lovende. Vet at å diskutere pris er et omdiskutert tema, men jeg mener det likevel er "riktig" for å føle seg trygg i kjøpsprosessen.

Personlig har jeg ikke bruk for mye ekstrautstyr. Vurderer e-golf pga. rekkevidden og ikke minst den økonomiske gevinsten. Valgte svart metallic lakk, ryggekamera, sikkerhetspakke og dermed måtte dynamiske led frontlykter følge med. Valgte også piggfrie vinterdekk 15". Bilen er derfor nesten uten ekstrautstyr, pga. jeg har behov for en lav pris men også fordi jeg ikke helt ser nytten i mitt tilfelle. Er tidlig i 20 årene så økonomi spiller derfor en rolle. Vurderer faktisk å droppe sikkerhetspakken samt de dynamiske frontlyktene.

Totalprisen jeg fikk var på 327 800, som inkluderer levring og alt. Fikk også 3 års service inkludert. Vinterdekkene utgjør da 11 703 av totalprisen.
Ser at på nettsiden deres ville den samme bilen komt på 330 603 (med vinterdekkene). Men jeg antar levering/registrering etc. ikke kommer med på nettsiden deres.

Det jeg trenger hjelp til er om det er noe ekstrautstyr som er "must" eller som dere mener en vil ha godt utbytte av? Er selvfølgelig ikke meningen å få prisen så lav som mulig på bekostning av bilgleden. Og om denne prisen er OK eller om det er enda mer en kan spare ved å purre litt på?
Takker for hjelp
#12
Kjøpe elbil? / Trenger tips for innkjøp av elbil
onsdag 17. mai 2017, klokken 01:52
Hei!
Skal pendle mellom Bergen og Stord i to år fremover og tenker å kjøpe meg en brukt elbil. Jeg synes det er vanskelig å få en oversikt over de ulike modellene, samt fordeler/ulemper og riktig pris. Tenkte derfor jeg burde forhøre meg hos dere som er eksperter på området.

Fra min hjemmeadresse til jobbadresse, er det omlag 77km, inkludert en fergetur ca halvveis på 22km (muligens rekkevidden synker under fergetur, da batteriet blir kaldt?). Jeg må altså ha en elbil som har denne rekkevidden også under vinterstid. Jeg har lademuligheter på jobb, så bilen trenger ikke rekkevidde til både tur/retur.

Jeg tenker en makspris på 160k. Utseende, merke etc er ikke spesielle viktig. Så er altså spørsmålet, hvilken elbil kunne du anbefalt en førstegangskjøper av elbil til dette behovet? Og hvor stor km.stand bør jeg ha som
maks grense? Kom gjerne med en modell hvor en får "mye elbil" for pengene. Har sett endel på leaf og Renault zoe. Men synes det er så ufattelig mange ulike modeller/årganger osv og er rett og slett redd for å gjøre et dårlig kjøp.

Takker masse for hjelp!
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA