Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - autopass

#1
Elektriske Sykler og Motorsykler (2 hjul) / Bygge batteri 18650
fredag 29. mars 2019, klokken 16:06
Noen soom har gode tips på hvor det er ok å kjøpe batterier?
#2
Hyundai Ioniq / Software-versjon i bilen.
tirsdag 03. januar 2017, klokken 15:28
Siden det er litt grums på hva som virker ol og dette tydlig er pga av software lurer jeg hvilken versjon bilene deres har. Om det skulle komme feks en bil der tidsstyrt lading virker er det ok å vite softwareversjoner slik at man kan oppdatere hos forhandler.

Selv fikk jeg bil tidlig i november:

Software: AE_EV.EUR.SOP.12.002.8
Firmware: AE_EV.EUR.SOP.0.5.103.160722
NAV APP: ECN.EUR.HMC.160713.94842
Kart: EUR.09.41.42.590.002.1(D.B2/E.B2)
#3
Lade hjemme / Tesla Wallcharger til Ioniq
tirsdag 20. desember 2016, klokken 10:37
Hei

Har vurdert lenge å kjøpe en lader til garasjen. NÅ kikker jeg litt på wallcharger. Ser det er andre billigere bokser i markedet men jeg trenger type2kabel i tillegg og syns prisen er god på wallcharger med 7.5m ledning til 5900kr.

Må uansett ha eletrikker og få inn en ny sikring og bvern i skapet. Tenker 32A.
Har 3x63A hovedsikring inn, men er fersk i dette gamet.

Har alternativt en ledig 16a automat i skapet men må uansett ha b-vern og når eletrikker først er der er det vel ikke pris på en ny automat som er avgjørende.

Hva tenker folke med erfaring?
#4
Hyundai Ioniq / Ønsker om forandringer
mandag 14. november 2016, klokken 13:43
Etterhvert som jeg har fått brukt bilen er det småting jeg ser kunne hvert bedre og som det burde være mulig å gjøre noe med via softwareoppdateringer. Dette er ikke en tråd for ønsker eller oppgraderinger av typen større batteri eller mere  hk i motor. Tenker mere ønsker som kan gjøres noe med på eksisterende bil.

Mine ønsker:

Appstyring om det lar seg gjøre teknisk
Ønske om å legge til flere en to tidspunkter for forvarming
Ønske om forvarming uavhengig av om ladekabel står i
#5
Lade hjemme / Ladestasjon i egen garasje og evt hvorfor?
onsdag 05. oktober 2016, klokken 14:13
Hei

Jeg har en ny elbil(IONIQ) i bestilling og dette blir første erfaring med elbil. Prøver fortiden å lese meg opp på alle begreper og tekniske formuleringer man kommer over i denne sammenhengen...Puh.

Så spørsmålet mitt går på lading hjemme, Ladestasjon evt ikke.

Jeg er så heldig at jeg kan lade bil på jobb i arbeidstid og har 4 mil hjem fra jobb. I utgangspunktet tenkte jeg at det holder til det daglige og skulle man trenger strøm raskt i en krise må man uansett hurtiglade. Man får mye "strøm" på hurtigladere for prisen for en ladestasjon.

Så er det det som går på sikkerhet. Jeg har garasjen integrert i huset og rett over den ligger det to soverom til de minste barna. Pga av dette er sikkerhet noe jeg ikke vil "spare" penger på. Sikringskapet mitt ligger i trappegang (til kjeller)2 meter fra garasjen og det er relativt lett og komme derfra og ut i garasjen. Jeg har også en tom 16A automatsikring som evt kan brukes til kun lading.

Hva tenker dere som har erfaring på feltet?
Er bruk av vanlig stikk farlig??
Bør jeg trekke ut en egen kurs til lading?
kan jeg bruke den ledige 16 A eller bør jeg se om jeg kan få 32 med en gang?
Sikring type B?
Hvordan bør evt oppkabling av eksisterende ledig 16A kurs termineres  i garasje? blå kontakt? vanlig stikk?

Dette er som dere skjønner en "jungel" for en nybegynner. Siden jeg også venter på bil kan jeg om mulig lure med et momsfritak på ladestasjon i kontrakten.

På forhånd takk for fornuftige innspill
#6
Kia Soul EV / Vurderer Soul mot andre.
mandag 15. august 2016, klokken 14:57
Hei

Sitter litt på gjerdet og vurdere elbil. ER vahengeig av 5 seter så derfor er det Soul og Golf som står høyest på listen nå. Skal prøvekjøre begge. Har noen spørsmål.

Kommer soul med adaptive cruise?
Har den appconnect eller carplay ?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA