Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - jcnorway

#1
Model S 2013 - 2022 / Sette bilen i fri under kjøring
torsdag 03. august 2017, klokken 21:51
Hei.

Setter noen av dere bilen i fri under kjøring hvis man f.eks kommer til en nedoverbakke og man ikke vil regenerere, men heller trille?

Er dette helt uproblematisk for bilen? Er noen ganger jeg innbiller meg at det er "smartere" å trille enn å forsøke å regenerere - men spørsmålet er vel om det teknisk er mulig å sette bilen i N under kjøring og om dette på noen måte er skadelig for bilen.
#2
Hei.

Jeg er i en liten skvis med meg selv i forhold til å bytte ut en "ny" 75D med å bestille en ny 75D før rentekampanjen går ut.

Bakgrunn som følger:

Kjøpte i april en inventory 2017 facelift TMS 75D.

Denne har bl.a.:

- Gratis ubegrenset superlading som følger bilen
- Soltak
- Sølv metallic
- 19" slipstream både sommer og vinter (piggfri)
- Sort skinn, lyst innertak, alcantara i tak og dash.
- AP2
- Standard lyd
- Stålfjærer
- Solfilm fra B-stolpe og bakover

Den gang ble denne kjøpt for 800K (dessverre dårlig timing).

Ved bestilling idag så vil tilsvarende bil uten vinterhjul komme på rundt 750K, men da med luft, raskere aks og oppgradert lyd, men da superlading kun på nåværende eier.

Min nåværende 75D vil (ved levering oktober for ny bil) ha kjørt ca 10K km.

Hodet sier at man bare får bite i det sure eplet og beholde nåværende bil i minst noen år til - da økonomien/tapet blir for heftig.

Hjertet og tech-geeken i meg lengter etter å bestille ny 75D....

Noen som kan komme med noen råd i enten den ene eller andre retningen? Hva kan jeg forvente å få for min nåværende 75D? Og kan et bytte regnes hjem og gjøres spiselig for min bedre halvdel? Vil bare ha litt innspill for og imot bytte - blir ikke enig med meg selv. Hadde vært godt og også slått meg til ro med den jeg har idag - trenger bare å bli overbevist i så fall om at det er det smarteste
#3
Model S 2013 - 2022 / Lakk skadet av Tesla - men ikke loggført
mandag 24. juli 2017, klokken 21:20
Hei.

Jeg hadde bilen inne for noen justeringer av setet i mai og i den forbindelse spurte kundemottaker om det var noe annet jeg ville de skulle se på når bilen først var inne.

Nevnte da at kromlistene på fram- og bakdør på passasjersiden ikke var på linje. Kundemottaker tok dette muntlig med en tekniker som var med på mottaket og han dyttet kromlisten på bakdøren ned sånn at den kom på linje. Så jo fort og enkelt ut og tenkte ikke noe mer over det.

Nå ser jeg at samme kromlisten igjen har "løsnet" og nå igjen ikke er på linje med framdøren. I tillegg ser jeg at der hvor den kromlisten ble presset på plass så er det en lakkskade fordi gummipakningen under kromlisten ser ut til å ha forskjøvet seg noe slik at kromlisten nok har tatt direkte på lakken når denne ble presset på plass.

Bare lurer på hvordan jeg skal gå fram her. Denne fiksen ble ikke logget i service invoice da de tok denne der og da da jeg nevnte det. Men ser heller ikke at jeg kan "lastes" for en lakkskade på det stedet.

Noen som har erfaringer med slike saker? Kan det hende at det de gjorde med kromlisten er logget noe sted selv om dette ikke framkommer på min service invoice?

Vedlegger et par mobilbilder av listen og den lille chip'en i lakken rett i underkant av listen.



#4
Donerer bort min Tesla lekebil til Stiftelsen Sykehusbarn om noen velger å bruke min referral-link. De har allerede fått 3 biler donert fra fine Tesla-eiere. https://www.facebook.com/sykehusbarn/videos/1502905803064536/

Har selv hatt en liten en som måtte tilbringe flere måneder de første årene på sykehus og leker er alltid velkomment!

Oppdatert: Har nå fått en bestilling på min link (som jeg satser på blir til en levering til slutt). Har et par Tesla-naboer som blir med på "dugnaden" så om det er flere som vil være med å gi bort lekebiler til sykehusbarn så send meg PM for link.

#5
Tesla / Autopilot-sjef i Tesla går av etter kun 6 måneder
onsdag 21. juni 2017, klokken 23:19
Tesla melder onsdag ettermiddag at sjefen for selskapets software-program for selvkjørende biler, Chris Lattner, forlater selskapet, ifølge Bloomberg og Realtime Business News.
Lattner kom fra Apple til Tesla for seks måneder siden. Nyheten omtales som overraskende av amerikanske medier.

https://aksjelive.e24.no/autopilot-sjef-i-tesla-gar-etter-seks-maneder/1498058752245
#7
Kjøpe elbil? / Ubegrenset Tesla superlading med referral
lørdag 20. mai 2017, klokken 07:58
Ser det dukket opp nytt referralprogram på MyTesla i natt.

SitatSupercharging

Du har gratis, ubegrenset superlading, inkludert din nåværende Tesla og en hvilken som helst ny Model S eller Model X du kjøper. Hvis du velger å selge din nåværende Tesla, vil gratis superlading overføres til neste eier. I tillegg, opptil fem venner som du henviser vil også motta gratis superlading

Så i tillegg til 8000 kr i rabatt så får man også med ubegrenset superlading. Ser det vanker en leke-Tesla for barn allerede ved første referral så om noen trenger link (poden vil ha lekebil  ;D) så PM meg.
#8
Model S 2013 - 2022 / Er dette normalt etter 1800 km?
fredag 19. mai 2017, klokken 18:39
Førersetet på min 2017 TMS 75D ser slik ut etter 1800 km (ny for 1 mnd siden). Er ingen tungvekter (70 kg) og sitter stille og pent i bilen.

Den ene sidestøtten på setet var faktisk "rynkete" allerede ved levering.

Er det normalt at setet ser slik ut etter 1 mnd og 1800 km?






#9
Model S 2013 - 2022 / Speed offset - hva bruker man denne til?
tirsdag 16. mai 2017, klokken 10:12
Er det noen som kan forklare meg hva "Speed offset" som man finner i innstillingene på bilen har for funksjon?

Hvis jeg setter denne til f.eks. + 5 km/t, hvor raskt kjører jeg egentlig hvis speedometeret viser 80 km/t ved kjøring? Kjører da egentlig 85 km/t, men bilen viser 80?

Blir ikke helt klok på hva den har for funksjon.
#10
Model S 2013 - 2022 / Smart Repair eller "full pakke"?
onsdag 10. mai 2017, klokken 10:59
Hei.

Naboen var litt uheldig og kom såvidt borti bakfangeren på min sølv metallic TMS med hengerfestet på sin Volvo.

Det er et bittebittelite merke på ca 1 cm i diameter på bakfangeren (skal få lagt ut bilde i løpet av dagen).

Bulk Skadeservice som er godkjent karosseriverksted for Tesla sier at hele fangeren må av og hellakkeres. For dette skal de ha i overkant av 8000 kr for. De mente at spot/smart repair ikke ville "fungere".

Var innom Bilkostmetikk (som har vært nevnt på forumet tidligere og også anbefalt) og der kan de få rettet og lakkert skaden for 3500 kr. Kundemottakeren sa at jeg ikke ville se denne skaden når de hadde gjort jobben sin og at de ga 5 års garanti på jobben.

Ja, det er ikke jeg som skal betale for dette, men naboen var såpass alright som la igjen lapp på bilen etter uhellet (ingen selvfølge at sånt skjer for tiden) og strengt tatt hadde jeg ikke sett skaden om han ikke hadde gjort meg oppmerksom på det (ville sikkert sett det ved en grundig vask en eller annen gang, men skaden er såpass "snill" at den er vanskelig å spotte om man ikke vet om den).

Hva synes dere jeg bør gjøre? Greit nok at det ikke er mine penger, men liker uansett ikke at naboen unødvendig kaster bort penger.
#11
Model S 2013 - 2022 / Auto high beam
lørdag 15. april 2017, klokken 07:49
Hei.

I hvilken tilleggspakke er det automatisk fjernlys er inkludert? Har på min facelift AP2 ingen valg i "Controls"-menyen som jeg kan se som omhandler dette. I brukermanualen står det at dette finnes her.

Har premium oppgraderingspakken med bl.a. adaptiv LED, samt oppgradert AP aktivert.

I manualen står det:

Sitat

Hvis Model S er utstyrt med førerassistentkomponenter (se Om førerassistanse på side 66) og du har kjøpt Autopilot-teknologipakken (tilleggsutstyr), kan fjernlysene automatisk veksle til nærlys når det registreres lys foran Model S (for eksempel fra et motgående kjøretøy eller gatelys). For å slå på denne funksjonen berører du Controls > Auto High Beam.


Finner som sagt ikke valget for Auto High Beam som det refereres til i manualen som gjelder for sw 8.0 (har 8.1 installert).

Har ikke fått testet bilen i mørket enda så vet derfor ikke om jeg har adaptive fjernlys eller ikke. Noen som kan opplyse meg litt rundt dette? :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
#12
Lade hjemme / Endre fra 16A 1F til 16A 3F?
søndag 09. april 2017, klokken 16:46
Hei.

Har idag en Salto 572 satt opp i fellesgarasje i et nybygg (2012) hvor det er 16A 1-fas. Denne er satt mot egen kurs tilhørende vår leilighet.

Noen som vet hva som skal til/hvor mye jobb det er å endre dette til 16A 3-fas? Skal være TN-nett og 400V tror jeg. Står iallfall dette utenpå hovedskapet hvor alle sikringene til leiligheter og ladere er satt opp.


Sent from my iPhone using Tapatalk
#13
Lading av Tesla / Type 2 ladekabel - hva og hvor?
fredag 07. april 2017, klokken 22:27
Hei.

Får utlevert min TMS 75D i Drammen neste uke (ikke oppgrader lader). Slik jeg forstår det følger det ikke med noen type2 ladekabel med bilen som standard.

Har Salto ladeboks 572 installert (16A) i fellesgarasje og har brukt denne til lading av min tidligere bil, BMW 225xe. Type2-kabelen fulgte bilen ved salg så nå må jeg få tak i en ny.

Kabelen bør være mellom 5-7 meter lang.

Noen tips på hva og hvor noe slikt kan kjøpes? Er dette noe de har på lager i Drammen når jeg henter ut bilen? Evnt hvilke fysiske butikker selger dette rett før påsken neste uke? Har sett litt på nett men rekker nok ikke å få noe levert i tide.

Takker for tips!


Sent from my iPhone using Tapatalk
#14
Hyundai Ioniq / Erfaringer med Hyundai-forhandler?
torsdag 16. mars 2017, klokken 14:44
Var innom Auto Elite Oslo for å ta Ioniq Electric i nærmere øyesyn. Det stod totalt 4 eksemplarer inne i butikken, alle var markert som solgt og bagasjerom + 60% av baksetet var fylt opp med 4 stk. sommerdekk + velkomstpakke fra Elbilforeningen.

Var veldig i tvil om jeg fikk se noe innvendig siden alle sammen var solgt og så ut som ventet på utlevering til kunde, men selger sa det ikke var noe problem å sette seg inn i bilen og prøve seg litt fram. Vet ikke helt om jeg ville likt at nybilen ble brukt som utstillingsbil... I tillegg skjedde det noe merkelig da selger slo på tenningen for å vise dashbord/instrumentpanel - kjørelys og innvendig lys i taket flimret og blinket ukontrollert så det endte med at vi slo av tenningen etter et par minutter  ???

Skal prøvekjøre i løpet av de nærmeste dagene så da får man gjort seg opp flere meninger om denne bilen (og kanskje også forhandler)  8)
#15
BMW i3 / Tips og råd FØR kjøp av BMW i3
fredag 10. mars 2017, klokken 14:18
Hei.

Etter å ha sittet lenge på det berømte gjerdet så er familien nesten klar til å ta steget helt ut og kjøpe en ren elbil. Har hatt en plug-in hybrid (BWM 225xe) et års tid og ser med vårt kjøremønster at BMW i3 94 aH kan dekke 95% av vårt transportbehov. De siste 5% får man heller løse med f.eks. leiebil e.l. Vi er 2 voksne og en på 4 år (ferdig med barnevogn) så vi tenker at i3 bør kunne passe vår lille familie greit.

Har satt sammen en i3 Fully Charged Edition som er utstyrt med det meste (link til oppsettet her https://goo.gl/kVyMot)

Er det noe med oppsett/utstyr/farge eller andre valg dere ser bør justeres?

Takker for alle innspill og råd!

Forhandler forespeiler en leveringstid ved bestilling nå på drøye 2 måneder, dvs. levering rundt midten av mai.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA