Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - leafolainen

#1
Model S 2013 - 2022 / Dunkelyd ved fullt rattutslag
torsdag 28. oktober 2021, klokken 23:07
Jeg opplever fra tid til annen en kraftig dunkelyd ved fullt rattutslag. Det virker som hjulet ikke klarer å følge kurven og så «slipper» mot underlaget. Merker dette oftest når det er underlag med litt lav friksjon, som inne i en parkeringsgarasje. Nå har jeg akkurat skiftet til vinterdekk, og det kan virke som at de er myke nok til at dette ikke skjer.

Noen idé om hva som er feil? Hjulstilling? Slitte foringer? Noe som må strammes?

Har bestilt servicetime hos Tesla, men frykter litt for hva de vil si hvis vi ikke klarer å reprodusere fenomenet med vinterdekk. Forhåpentligvis vil videoen være nok bevis for at ting ikke er som de skal.
#2
Avansert: Batterier og Lading / Felles ladepunkt i hyttefelt
torsdag 26. august 2021, klokken 23:06
Vi har hytte i et felt med 10 hytter med felles parkeringsplass. Vi vurderer å sette opp et felles ladepunkt eller to på parkeringsplassen lurer på om det finnes ladebokser for privat bruk hvor man kan f.eks. kan bruke en app for å sette i gang lading, og som sikrer at forbruket blir registrert på riktig bil. Det skader ikke om det finnes løsning for «idling» heller. Noen som har tips eller erfaring med tilsvarende problemstillinger?
#3
Tesla SW og AP / Oppgradering til MCU2
mandag 25. januar 2021, klokken 22:00
Tenker å oppgradere til MCU2 nå som prisen er satt ned. Noen som vet hvor lang tid de bruker? Et par timer? En hel dag?
#4
Tesla SW og AP / Ekstern SSD som kan leses av iphone?
søndag 09. juni 2019, klokken 15:30
Jeg vurderer å kjøpe en ekstern SSD for lagring av dashcam/sentry mode-videoer da usb-minnepinnen jeg har er ustabil og stadig må re-formateres. Noen som har erfaring med en ekstern SSD som fungerer bra og som i tillegg kan brukes med iphone slik at man kan sjekke videoer «on the fly» uten å gå via pc/mac?
#5
Hjul, dekk og felg. / Problem med dekktrykksystem
lørdag 30. mars 2019, klokken 08:49
Jeg har nylig fått en feilmelding som sier at dekktrykksystemet trenger service, kontakt Tesla. Har sjekket trykket i alle dekkene manuelt, og prøvd reset av både sensorer og MCU. Noe mer jeg kan teste, eller må jeg inn på service for å få fikset det? Jeg har i tillegg uorginale vinterhjul (men med orginale sensorer såvidt jeg vet), vil det skape problemer hos Tesla? Har hørt at de nekter å «ta i» uorginalt utstyr.
#6
Model S 2013 - 2022 / Problem med TPMS
fredag 01. desember 2017, klokken 08:51
Jeg fikk utlevert ny bil i går og det første jeg gjorde var å sette på vinterdekk jeg har kjøpt hos tredjepart. Jeg spurte om det var riktig type sensor når jeg kjøpte dem noe han bekreftet. Nå får jeg melding i bilen om det er problemer med dekktrykkmålingssystemet og at jeg må kontakte Tesla service (altså ikke bare blinkende flatt-dekk symbol, men rødt utropstegn). Har sjekket lufttrykk og trykket reset i bilen, uten at meldingen forsvant. Kan det være feil type sensor likevel? Jeg forstår at det er en ny type sensor ute og går, når ble denne introdusert (dekkene ble kjøpt for en måned siden)? Kan det være andre ting?
#7
elbil.no og elbilforumets nettsider / Feilmelding i Tapatalk
onsdag 29. november 2017, klokken 13:40
De siste par dagene har jeg fått feilmelding om at jeg må logge inn på nytt på elbilforum i Tapatalk. Når jeg prøver det får jeg følgende feilmelding:

Log In Failed
Server error occurred: 'Cannot redeclare template_oneall_social_login() (previously declared in /home/elbilforum/public_html/forum/mobiquo/include/Load.php(2205) : eval()'d code:331) (Load.php(2205) : eval'd code:440)'

Noen tips om hva dette skyldes?
#8
Model S 2013 - 2022 / Hvilke oppgraderinger har dere fått med?
mandag 16. oktober 2017, klokken 23:38
Det hadde vært interessant med en oversikt over hvilke oppgraderinger Model S faktisk blir levert med i disse dager, spesielt for biler som har blitt bekreftet etter den siste runden med endringer i design studio (22. Juli?).

Kunne de som har fått utlevert bil i september og oktober ha fylt ut følgende liste?

- Bekreftet dato
- Nye/gamle bakseter (legg gjerne til om det er stoff eller skinn)
- Nye/gamle lykter (legg gjerne til om det er med eller uten premium-pakken)
- AP2 eller 2.5 (hvis det i det hele tatt er mulig å finne ut av)

Setter pris på alle svar!
#9
Model S 2013 - 2022 / Erfaringer med å oppgradere standard lydanlegg
mandag 02. oktober 2017, klokken 15:38
Er det noen her som har kjøpt Model S med standard lyd og som i ettertid har oppgradert lydanlegget hos en tredjepart? Tenker da ikke på DIY-prosjekter, men hvor man kjøper både komponenter og installasjon hos en fortrinnsvis anerkjent aktør. Jeg har søkt litt på forumet, men har ikke funnet noen gode samletråder om dette foreløpig.

Ting jeg lurer på er:
- Hvilke komponenter har dere lagt til/byttet ut?
- Ble det gjort noen støydemping som en del av jobben?
- Finnes det orignalt ledningsnett man kan bruke (til f.eks. en sub i bagasjerommet)?
- Hvilken leverandør ble brukt?
- Hvor mye kostet det?
- Og ikke minst; fornøyd med resultatet?

Setter pris på alle innspill.
#10
Model S 2013 - 2022 / Premiumpakken verdt 40000?
onsdag 16. august 2017, klokken 13:07
Jeg sitter med en potensiell S75D i konfiguratoren og sliter med å bestemme meg om premiumpakken bør være med eller ikke. Biofilteret er jeg ikke opptatt av, men god lyd og vinterpakke er jo ting som er kjekt å ha. Har følgende spørsmål:

- Hvor god/dårlig er lyden i standardutgave? Noen som kan sammenligne med andre merker? Jeg lot være å oppgradere på Leaf og angrer en del på det, standardlyden i den er noe av det verste jeg har hørt. Men regner med Tesla sin standard er noen hakk opp?

- Er det noen som har erfaring med vinterbruk uten vinterpakke? Er det sånn at fremsetene har varme som standard, men ikke bak?


Sent from my iPhone using Tapatalk
#11
Elektriske utfordringer / Bytte lyspærer på Leaf?
onsdag 17. februar 2016, klokken 20:39
Jeg ser at det er en del som klager på lysene på Leaf. Gjelder dette bare Ascenta (halogen) eller også Tekna (LED)? Kjørelys eller fjernlys? Er det noen som har prøvd å oppgradere pærene?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA