Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - krister461

#1
Model Y / Trøbbel med montering av takstativ på model Y (P)
fredag 27. mai 2022, klokken 18:12
Skulle i dag montere på originalt takstativ på en YP. Har gjort dette mange ganger med tilsvarende stativ på model S. Men, det var to utfordringer:

Første varsko var at når jeg fikk metallklipsene under glasstaket så var det ikke like tydelige spor på undersiden av glasstaket - selv om jeg er på rett plass. På Model S-en kunne disse klipsene flyttes maks et par centimer til hver side, men her kunne de slides 5-10 cm før de stoppet opp.

Jeg tok likevel sjans på å fortsette, men når jeg skulle skru på vingemutteren så ble den treg og stram før stativet ble festet ordentlig på taket. Dvs. jeg må enten stramme til langt utover anbefalt kraft eller kjøre med et løst stativ på taket. Jeg tar ikke sjanse på noen av delene da jeg er redd for at det mangler metallmottaker under glasset og det vil sprekke.

Finnes det noen tips eller erfaringer her eller må jeg bare gi opp og komme meg innom Tesla? Skulle helst ha brukt stativet i helgen...
#2
TMY Hjul, dekk og felg. / Bilder av tredjepartsfelger til Model Y
søndag 16. januar 2022, klokken 11:33
Oppfordrer herved folk til å dele bilder av model Y med tredjepartsfelger til inspirasjon for oss som er på utkikk.  :D :+1:
#3
Jeg skal hente en Model 3 med 20'' Uberturbine-felger i romjulen. Jeg kunne egentlig tenke meg å bytte disse i noen strøkne 20'' Tesla Performance felger i sølv eller grå.

Noen som vil bytte andre veien? Evt. omlegging av dekk og sensorer finner vi ut av.

Jeg holder til i Bergen, men skal hente bil i Lillestrøm om noen på østlandet vil bytte.

Ta kontakt på p.m. i så fall.
#4
Model 3 / Hvor stor telefon passer i den trådløse laderen?
fredag 27. november 2020, klokken 12:31
2021-modellene av Model 3 kommer jo med integrert lader. Noen som har vet hvilke/om noen telefoner er for store for denne?

Er spesielt interessert i om Samsung Galaxy Note10+ (6,8'') passer med og uten deksel. :)
#5
Model 3 / Vinterdekk Model 3 Performance 2021
mandag 23. november 2020, klokken 19:33
Hva gjør folk med vinterdekk til disse?

Jeg vil helst slippe å betale 34k for Tesla-felger, men jeg vil gjerne ha 20''.

3.parts leverandører virker ikke å kunne levere de nye TPMS, så foreløpig plan er å kjøpe løse dekk og hive på Uberturbine-felgene.

Men, noen som vet hvilke dekkdimensjoner som passer? I manualen står det at felgen er 8,5 bred, men i delekatalogen står det 9,0...
#6
Model Y / Takboks til Model Y
torsdag 30. april 2020, klokken 10:53
Driver og planlegger takboks. Har en Model S i dag som skal byttes ut, men vil ikke kjøpe boks til den som ikke passer til Y-en.

Ser f.eks. at Skiguard 830t passer fint til model 3. Men, det er trolig fordi den har tuneller som passer bra. Model Y ser ut til å ha takfestene lengre bak (ala model S) og har en luke som åpnes mye høyere enn model 3.


Til Model S synes jeg at både Skiguard 860s og 830s ser bra ut. Men, vil de funke bra på Y mon tro?


Noen som har noen kvalifiserte innspill til hvilken takboks som vil passe bra til Model Y?

Legger ved litt bilder til inspirasjon-
#7
TM3 Hjul, dekk og felg. / Bilder av 3. parts felger
fredag 22. mars 2019, klokken 14:13
Tenkte å lage en tråd der vi kan dele bilder av 3. parts felger på Model 3. Ta gjerne med info om felgstørrelse, pris, salgsted etc.
#8
Tesla / Google Home til å varme Teslaen?
tirsdag 25. desember 2018, klokken 16:10
Noen som har fått norsk Google Home til å snakke med Teslaene sin?
#9
Selger en Tesla Wall Connector ubrukt i eske for kr 4900.

Denne kommer med fast kabel på 7,5m slik at du slipper å finne frem ladekabel fra bilen hver gang du skal lade. Den kan brukes til ladehastigheter opp til 22kW og kan benyttes på både 230V og 400V-anlegg opp til 32A.

Dette er en standard type 2 ladestasjon som passer til de fleste elbiler (i tillegg til Tesla) og plug-in hybrider. Deriblant VW E-golf, E-up, BMW i3, Renault Zoe, Hyundai Ioniq, Passat GTE, Audi e-tron og også nye Nissan Leaf m.fl. Jeg bor på Sotra og jobber i Fyllingsdalen.

Ønsker du den sendt kommer frakt på kr 150 i tillegg.
#10
Bestilling og levering / Kan man se teslakreditt på MyTesla
mandag 12. februar 2018, klokken 08:46
Om man har byttet en powerwall i kreditt, vil man se på MyTesla når kreditten blir tilgjengelig, eller må man purre Tesla og spørre?
#11
Selger 2 stk reservefelger i Polar Silver Bullet 20''. Disse er p.t. utsolgt fra Polarwheels og det er usikkert på når det blir produsert nye.

Mer info her:
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=110255166&fks=110255166
#12
Vurderer å selge dette felgsettet med Falken FK510 245/35R21, TPMS og Alloygators. Har brukt det i 3 måneder.

Normalpris er over 35 000, jeg selger for kr 25 000.

Mer info her:
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=112274012&fks=112274012
#13
Kjøp og salg av deler og utstyr / Tesla Arachnid i sølv til salgs
tirsdag 16. januar 2018, klokken 18:58
Vurderer å selge disse felgene med dekk og TPMS. De er nye og befinner seg i Bergensområdet.

Pris kr 49 000.

Mer info her:
https://www.finn.no/user/ads/admin.html?finnkode=112273863
#14
Kjøp og salg av deler og utstyr / Ustabile Tesla Wall Connectors
onsdag 13. september 2017, klokken 19:08
Selger et par defekte Tesla Wall Connectors til den som måtte by høyest. Mer info her:
https://elbilforum.no/forum/index.php/topic,35507.0.html

Og finn-annonse her:
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=104324189&fks=104324189

Bare å ta kontakt på PM eller via Finn om du har spørsmål eller bud.
#15
Lading av Tesla / Ustabile Tesla Wall Connectors
onsdag 13. september 2017, klokken 10:24
Hallais,

I fjor sommer fikk jeg installert to stk TWC-ladestasjoner i garasjen - en til å lade min Model S og en til e-golfen. Ila siste året så har det kanskje hendt et par-tre ganger at e-Golfen ikke har vært ladet neste morgen. Et par ganger har vi også oppdaget at den ikke har startet lading, og da har det hjulpet å plugge inn og ut laderen og slå av og på tenning på e-golfen.

Noen får ganger ila siste året har det også skjedd at ikke Model S-en har ladet, men det har løst seg raskt med å koble kabelen ut og inn.

Men, i sommer fikk jeg meg en ny Model S, og med denne skjedde det relativt hyppig at bilen ikke ville lade. Usikker på om dette skyltes at ladestasjonen har blitt verre, eller om den nye bilen er mer kresen på signalet. Ene gangen ville den heller ikke lade med e-Golfens lader. Ringte da til Tesla som ba meg vri på kabelen noen ganger før jeg plugget den i igjen. Dette hjalp. Så, det er tilsynelatende dårlig kontakt inni kabelen som har vært problemet. Tesla sendte meg umiddelbart to nye ladestasjoner som jeg har fått installert og som fungerer strålende, så jeg er godt fornøyd med servicen på dette.

Tenkte bare å informere om dette i tilfelle andre hadde lignende problemer.

I tillegg er jeg nysgjerrig på om de to gamle ladestasjonene er noe å selge til høystbydende på finn (selvsagt med all info over) i tilfelle det finnes elektrikere som vil prøve å fikse de, eller om de bare er å kaste i søpla. Noen innspill der?
#16
Model S 2013 - 2022 / Homelink-problemer på ny bil
lørdag 22. juli 2017, klokken 16:18
Hallais,

Jeg har en gammel garasjeportåpner som har fungert fint med mine to forrige Model S.

Husker jeg slet med å programmere den første, men etter tips om å holde fjernkontrollen nedi frunken funket det fint.

På den andre bruker jeg flere forsøk, men ikke veldig mange.

På min nyeste (med facelift) har jeg brukt mange(!) forsøk uten å få bilen til å lære. Jeg har nye batterier i fjernkontrollen (vi har bare en) og den åpner porten fint på 50 meters avstand.

Finnes det noen verdifulle tips der ute?
#17
Først må jeg si at jeg digger at Tesla kommer med oppgraderinger som dette:
https://electrek.co/2017/07/01/tesla-new-performance-enhancements-model-s-model-x/

Men, mtp. at jeg har en bil på vei som ble produsert for en måned siden så får jeg et dilemma:
Skal jeg kansellere bilen på vei, tape 15.000 i depositum og vente en ekstra 1,5 måneder på ny bil? Ett sekund spart på 0-100 er mye...Depositum tåler jeg å tape, men ventetiden er det verre med da jeg alt har solgt min gamle.

Skal ta en prat med Tesla på mandag og høre om det er noen måte å få denne oppgraderingen på min bil. Men, slike ting tar ofte tid å få avklart, og jeg må uansett bestemme meg fort siden kampanjerenten trolig er på lånt tid...

Noen andre i samme situasjon?
#18
Tesla / Spørsmål om Powerwall
tirsdag 13. juni 2017, klokken 22:07
Jeg har to scenarier der jeg kunne tenke meg å benytte Powerwall:

1. I huset har vi stabil strømforsyning, men de få gangene strømmen går så mister vi også vannet da vi har vann fra borehull. Derfor hadde det vært praktisk med Powerwall som nødstrøm når strømmen går. På sikt vil vi nok også koble den til solcellepaneltak, og kanskje bidra til bedre strømstyring dersom det kommer variabel døgnpriser.

2. På hytten har vi så liten inntaksikring at den slår seg ut når vi har på mye ovner, forbrenningstoalett og komfyr. Dette gjør også lading av bil litt knotete. Tanken med Powerwall her er at den kan bidra til å ta av peakene slik at sikringen ikke går like lett.

Så, vil Powerwall fungere i begge scenariene over? Er det noen automatikk i Powerwall som lar deg lade den når det er lite belastning for så å benytte den når det er mye belastning?

Setter pris på alle svar. :)
#20
Model S 2013 - 2022 / Tips til 3. parts 21' felger?
fredag 05. mai 2017, klokken 06:33
Jeg vurderer å selge grombilen min med AP1 (se bilde) og bestille meg en ny med AP2. I den anledning skulle jeg gjerne hatt meg noen 21' felger da jeg synes 20' blir for lite på sommer og 22' kanskje ørlite for store.

Men, jeg sliter med å finne alternativer. Tesla sine er for dyre (og for ordinære) og Vossen er nok litt for dyre...

Noen som har noen tips? :)
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA