Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - SteinR

#1
Har hatt et "problem" i vinter når det har vært kald. Når jeg har lite regen tilgjengelig (<15kW) og kjører på flat vei i ca 50/60km/t med konstant hastighet og belastning, så varierer bilen pådraget opp og ned av seg selv med litt mellomrom. Det vil si at bilen pluttselig vil akselere (øker pådraget med ca 20kW). Når jeg justerer belastningen ned med høyrefoten for å stabiliser farten igjen, så går det litt tid (ca 10 sekunder) før bilen fjerner den ekstra effekten og jeg må gi mere pådraget for å holde hastigheten. Hvis jeg setter på cruise controllen så er hastigheten konstant, men en ser at effekten går opp og ned mellom to nivåer (firkantfrekvens).

Litt vanskelig å forklare, men håper det var forståelig. Det er ikke det samme som den lille "ustabiliteten" enkelte opplever i gasspådraget ved ca 55km/t, for den har jeg hatt hele tiden og den er mye mindre merkbar.

Tenkte først at det kanskje var bremsene som la seg på for tørking/varming, men da skulle ikke effektmeteret slått ut på samme måte og ikke så mye. Neste tanke var at det er en eller annen oppvarmingssyklus i bakgrunnen (batteri?) som slår seg av og på og at batterispenningen derfor varierer i takt med dette ekstra effektuttaket , men det er vel begrenset til ca 11kW og burde ikke ha så stor innvirkning? I tillegg har jeg ikke sett noen andre rapportere om dette, så jeg har delvis konkludert at det er noe feil med min bil.

Har en mars '14 levert P85+, 29kkm, DU byttet desember '14. Hadde ikke problemet i fjor vinter, men det har vært til stede på alle versjonene av 7.x som jeg har hatt i år.

Flere som har opplevd dette eller har en forklaring?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA