Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Zero-talent

#1
Her har man knapt rukket å ta inn over seg at statsbudsjettet for 2023 er det mest elbilfiendtlige på mange år, så kommer det nye saker i diverse lokalaviser om at det planlegges å innføre bompenger, og da selvfølgelig rett opp på 70% av fossiltakst, over natten. Sist ut Telemarksavisa, som melder at fylket vil ha maks elbilbetaling på E18 Vestfold så snart som mulig. For meg, som pendler nesten daglig mellom Porsgrunn og Horten, innebærer dette 16.000 kr ekstra i året (pluss evt takstøkning så klart), i tillegg til at bypakka i Grenland selvfølgelig også går for full bomtakst for elbiler om et par år.

Ingeting varer evig, og vi har visst at dette vil komme på et tidspunkt - men nå sitter jeg med følelsen av for mye, for fort. MVA, vektavgift, omregistrering og stadig mer bom. Til sammen gjør dette at man må vurdere bilholdet og kanskje heller gå for en gammel bensinbil til jobbpendlingen. De samlede signalene fra politisk hold er i alle fall ikke noe som bidrar til at gjerdesitterne gjerne kjøper elbil neste gang - for her kommer jo avgiftene for fullt og bilholdet blir like dyrt.

For min del begynner jeg å tvile på at vi når målet om 100% nullutslipp i 2025, når ny elbil koster mer enn fossil, og det i tillegg kuttes på driftsfordelene (bompenger og forventninger om vedvarende høyere strømpris). Regnestykket er i alle fall ikke opplagt i elbilens favør lenger, dessverre.
#2
Lading i Europa / Lading i Ebeltoft, Danmark
mandag 31. januar 2022, klokken 17:08
Planlegger første elbilferie til Danmark i sommer - til Ebeltoft med Tesla model 3. På vei til og fra er det greit med lading. Superladere i Ålborg og Randers. Men man skal jo kjøre litt rundt mens man er der... I Ebeltoft har jeg klart å finne en 50KW hurtiglader og tre-fire 22KW-stolper fra Clever. Ser for meg at det blir rimelig trøkk på disse midt på sommeren... men er det andre steder man kan lade rundt om? Butikker/hotell/restauranter som har ladestolper for eksempel?
#3
Hei, jeg vil gjerne høre fra dere kloke hoder på forumet.


vi (forskere ved universitetet i Sørøst-Norge) er med på et EU-prosjekt om smart strømstyring. I den sammenheng ønsker vi å finne ut mer om hva "early adopters" av teknologi tenker om incentivene for å ta i bruk smart strømstyring - spesielt det å la nettleverandøren få lov å overta nye av styringen.


Håper derfor så mange som mulig har tid og ork til å svare på undersøkelsen. Det tar ikke mer enn 5-10 minutter, og vil være et verdifullt bidrag til å bringe kunnskapen om smart grids et lite stykke videre. Svarene er helt anonyme og vil kun publiseres i aggregert form.


Lenke til undersøkelsen: https://nettskjema.no/a/209972

Vi hører gjerne også fra dere om dere har tanker om temaet, som ikke dekkes av våre spørsmål. Bruk tekstfeltet i spørreskjemaet, eller kommenter i tråden her.

Takk for hjelpen!

Med vennlig hilsen
Marius Rohde Johannessen, Lasse Berntzen
Universitetet i Sørøst-Norge
#4
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / Påkjørt - hva gjør jeg?
torsdag 24. desember 2020, klokken 13:23
Min fars leaf ble kjørt på mens den sto parkert utenfor huset. Naboens besøk var synderen og han har tatt på seg skylden og melder inn til sitt selskap. Må pappa melde til sitt og så ordner forsikringsselskapene opp seg imellom, eller går alt via selskapet til den andre?
#5
https://hoyre.no/-/media/dokumenter/statsbudsjetter/2021/avtale_om_nb_2021.pdf

Budsjettavtalen mellom regjeringen og FrP er dårlig nytt for overgangen til elektrisk bilpark... Økning i CO2-avgift kuttes, det samme gjør kravet om økt elektrisk rekkevidde på plug-in hybrid. Men årsavgift på elbil ser ut til å beholdes.

Legg til flere kutt på klima og natur/skogvern, så skjønner jeg at miljøpartiet Venstre sitter stille i båten og ikke kommenterer budsjettforliket. Den eneste gode grønne nyheten er så vidt jeg kan se en økt bevilgning til Vestfoldbanen.

...men det blir vel neppe bedre selv om vi får ny regjering neste høst, så lenge SP er så store som de er.
#6
Model 3 / Mobilen som "nøkkel"
torsdag 05. november 2020, klokken 15:32
Kanskje et dumt spørsmål, og jeg finner jo ut av det når bilen kommer, men dog...

Hvor langt unna bilen må man være for at den skal holde seg låst og slukket? I heimen parkerer vi rett utenfor stua, og jeg sitter kanskje en meter eller to unna bilen når jeg kollapser foran Netflix. Vil det gjøre at bil og mobil har kontakt og bilen står ulåst, eller bidra til vampire drain ved at mobil og bil prøver å snakke sammen?
#7
ID.4 / Servicepriser
lørdag 03. oktober 2020, klokken 20:43
Noen som har snakket med forhandler og fått noen indikasjon på hva service vil koste på id4?
#8
Kjøpe elbil? / prishopp - varig eller forbigående?
onsdag 27. mai 2020, klokken 22:52
Hva tenker folk om de siste ukers prishopp på bil? Får vi tilsvarende fall om krona styrker seg, eller burde man hoppe på lagerkampanje og kjøpe nå? Hadde egentlig tenkt å vente til neste år men blir usikker når jeg ser hvor mye enkelte biler har steget i pris...
#9
Elbilen i Samfunnet / Hva er egentlig status på elbilfordeler nå?
fredag 23. august 2019, klokken 11:22
Det siste året har det vært så mye fram og tilbake at jeg henger ikke med lenger... det siste jeg hørte var at det skulle åpnes for lokale vedtak om bom og parkering, men at el skulle betale maks 50% av fossiltakst. Så innførte en del kommuner full parkering, og andre andre ting. Nå er enkelte bypakker i gang med bom. Men hvilket vedtak, om noe, er egentlig gjort på stortinget om dette?
#10
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / Test på side3/vi menn bil
mandag 14. mai 2018, klokken 19:53
http://m.side3.no/motor/test-av-rekkevidde-og-forbruk-nissan-leaf-2018-mot-vw-e-golf/3423437542.html

Litt merkelig test dette. Hvorfor så mye høyere forbruk på leaf? Epa har også noe høyere forbruk på Leaf enn golf, men ikke så mye.

Mistenker at det har noe med dette å gjøre: "Leaf er i all hovedsak kjørt med alle sparefunksjoner i bruk (økomodus, e-pedal, ekstra regenerering). VW e-Golf er kjørt med ekstra regenerering, men ellers aller mest i normalmodu"

EPedal bruker vel mer strøm på langtur, skal man tro annen tråd på forumet. Og jeg så nylig en video med en kar som hevdet han fikk lavere forbruk ved å droppe eco.

Har inntrykk av at en del bilblader fortsatt har litt å gå på når det gjelder testkriterier for elbil. I alle fall når de skal sammenligne ulike biler.
#11
Lade hjemme / Schneider hjemmelader fra fortum
torsdag 12. april 2018, klokken 14:07
Fikk installert schneider smart ev på veggen i dag. Bestilte gjennom fortum. Noen som har erfaringer med denne? Fornøyd? Misfornøyd? Fortum lover app for smartere lading (lade når det er billigst, ladefart etter ledig kapasitet mm), men selgeren jeg snakket med hadde ikke noe informasjon om når dette kommer, eller om det blir noe vi må betale ekstra for. Noen som vet mer om det?
#12
Lade hjemme / Ulovlig med ladeboks koblet til industristikk?
tirsdag 13. februar 2018, klokken 19:13
Ba en lokal elektriker om pris på å bytte ut schuko-kontakten på veggen med en slik blå industrikontakt med schuko (kjekt å kunne koble til støvsugeren en gang i blant når bilen ikke Lader), og plugge i ladeboks med innebygd jordfeilvern type B i den. Fikk til svar at jeg må legge opp ny kurs fordi dette ikke var lov. Jeg har en dedikert 16A-kurs til utekontakten og er ikke så veldig interessert i å legge opp en til bare for moro, så lurer på om det kan stemme at jeg ikke har lov? Mistenker de bare har veldig lyst å tjene litt penger på å selge den ferdige pakka si...

Elbilgrossisten selger jo boks med cee-stikk, og det samme gjør elbilhjelpen, og det blir jo mye billigere enn å få elektrikeren til å legge opp ny kurs og full pakke...

#13
Lading / 30 kwh leaf: Ikke mulig å lade til 80% lenger
tirsdag 16. august 2016, klokken 13:45
Stusset litt på at det ikke er mulig å sette på "long life"-modus (eller hva det nå het) og bare lade bilen til 80% på 30kwh-versjonen. Betyr dette at batteriene i 30kwh er mindre utsatt for slitasje om de står fulladet?

Ikke noe stort problem uansett, jeg bruker timer så bilen står sjelden mer enn en time med fullt batteri. Bare stusser på at de har gjort denne endringen
#14
TLC / Bilpleie
torsdag 07. juli 2016, klokken 11:24
Nettopp skrubbet min 2013 Leaf så den skulle bli klar for salg, og ser at jeg burde vært flinkere med vedlikeholdet... Små riper, asfaltflekker og saltlaken på E18 har ikke vært så snill den heller... Jeg har stort sett vaska i maskin/selvvask, og hatt en eller to runder med turtle wax i løpet av året, men ser jo at det ikke er godt nok. Nå skal jeg lease min neste Leaf, og da er det jo ekstra viktig at den holder seg fin så jeg slipper utgifter når leasingen går ut.

Tar imot alle tips om bilpleie med stor takk. Produkter, teknikker osv.
#15
Leaf 2010-2017 / Kampanje på 2016 Leaf - ny modell på gang?
torsdag 19. mai 2016, klokken 13:41
Ser Nissan kjører en ganske ok kampanje på 2016 Leaf nå. 1,99% rente og vinterhjul på kjøpet. Kan det være et tegn på at de vil kvitte seg med lageret fordi det kommer noe snacks med enda lenger rekkevidde til høsten?

Hvordan er den reelle rekkevidden på 30kwh? Mitt største behov er å komme meg til hytta, det er ca 12 mil fra hurtiglader til hyttevegg. Litt for langt til at jeg tør å bruke Leafen i påska...
#16
LeafSpy / Hvordan montere OBD2-dings i euro leaf
fredag 17. april 2015, klokken 08:52
Kjøpte meg endelig en fin liten OBD2-dings og leaf spy-appen i går, men sliter litt med hvordan jeg skal få montert boksen på en trygg måte. I euroleaf stikker kontakten rett ut i kupeen, omtrent der jeg har knærne mine. Og lokket foran kontakten gjør at det ser trangt ut å montere skjøtekabel også. Hvordan har folk løst dette?
#17
Leaf 2010-2017 / Lengre rekkevidde fra 2017?
mandag 13. april 2015, klokken 09:36
http://www.greencarreports.com/news/1092024_new-2017-nissan-leaf-more-details-on-new-styling-range--and-infiniti-electric-too

Hvis dette som står her stemmer, så er det et steg i riktig retning. For min del ønsker jeg meg en Leaf med doblet rekkevidde ift dagens, da kunne vi kutta fossilbilen helt.
#18
Alt det andre / Ferie i Bohuslän
onsdag 11. februar 2015, klokken 09:51
VI lurer på sommerferie i Bohuslän i juli. Danmark har plutselig blitt dyrt med synkende kronekurs, så da kan et besøk hos söta bror være tingen. Men bortsett fra Tanum Strand vet jeg ikke noe som helst om kysten langs bohuslän. Er det noen som har tips til steder å bo, ting å gjøre osv? og selvfølgelig gjerne også steder å lade bilen...
#19
Mekanisk / Påkjørt bakfra - Konsekvenser?
tirsdag 10. februar 2015, klokken 08:31
Kona fikk en dult i bakenden i går da hun stoppet for en fotgjenger. Ikke veldig hardt og fort, men det smal visst godt sa hun. Jeg kan ikke se noen skader bortsett fra at skiltet bak har fått en bulk, men bør vel uansett melde til forsikringsselskap og ta en tur på verksted for å sjekke om alt er i orden?
#20
CCS / ChaDeMo hurtigladere / hurtig og hurtig... -8 og hjemlengsel
søndag 28. desember 2014, klokken 20:45
-8 grader og på vei hjem fra juleferie. Stått på hurtiglader i Tønsberg i tre kvarter og ventet på å øke fra 39 til 80%. Var klar over at vinter og kulde ikke er så bra, men dette var jo latterlig. Er ikke idealistisk nok til å holde på med dette kjenner jeg. Blir ikke flere turer på meg hvor jeg må basere meg på "hurtig"lading... 
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA