Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Caspar

Sider: [1] 2 3 ... 11
1
På både Minien og på Thinken med VW Eup batteri sliter jeg med at 12V går tomt i løpet av 3-4 dager hvis bilene står ubrukt. Jeg har jo ikke lenger den funksjonen som er i den originale BMSen som går inn og lader 12V fra hovedbatteriet når spenningen synker. Men jeg har Optima fritidbatteri i begge bilene og det burde jo holde noen dager. Når jeg måler strømtrekket så er det ca 0,25A og det burde ikke tømme batteriet så raskt. Noen ganger så har jeg hørt en rar lyd fra Minien når den står i ro. Lyden varer i 5-6 sekunder, og høres ut som et elektronisk håndbrekk som trekkes på. Jeg rekker aldri å lokalisere lyden før den er borte. Så nå lurer jeg på om det er noe som kobler seg inn av og til som trekker mye strøm. Hva trenger jeg av utstyr for å kunne logge strømtrekk over noen dager ved hjelp av en PC? 

2
Think City "Classic" (2000 - 2002 mod) / Strømskjema på Elbilwiki
« på: onsdag 13. juni 2018, klokken 07:49 »
Jeg har fått lånt noen veldig fine strømskjemaer til Think Classic fra Aurba og de er nå ferdig scannet. Hvem kan jeg sende de til for opplasting på Wiki?

3
Er det noen som kan ha noen slike liggende?

4
Think City "Classic" (2000 - 2002 mod) / Merkelig feilmelding
« på: onsdag 16. mai 2018, klokken 14:30 »
Noen som har vært borti denne? Bilen vil ikke starte og denne feilen kommer opp. 3-5 startforsøk så kommer den og da går den fint  [ You are not allowed to view attachments ]

5
Andre elektriske doninger / Hvor ble det av Tazzarai?
« på: tirsdag 17. april 2018, klokken 10:12 »
På tide å begynne å forebrede seg til et liv med bompenger også for elbil. Tazzarai er jo et kjøretøy med litt lurvete teknisk historikk. Men den ser jo kul ut, så en slik bil med Thinkinnmat og moderne batterier så kan vi fortsatt kjøre gratis på jobb. Men hvor er de blitt av? ligger bare en på Finn.no. Må vel stå noen sånne rundt om kring som er blitt gitt opp.

6
Som overskriftes sier, er på utkikk etter en Classic i en av disse fargene og det spiller ingen rolle om den går eller ikke

7
Think City "Classic" (2000 - 2002 mod) / Hvilke farger ble produsert og hvor mange?
« på: onsdag 14. februar 2018, klokken 08:32 »
Finns det noen oversikt over hvilke farger som ble produsert og i hvilket antall? Det virker jo som det er langt flere f.eks røde biler enn gule og grønne 

8
Think City "Classic" (2000 - 2002 mod) / SOC signal fra BMS
« på: søndag 21. januar 2018, klokken 20:42 »
På side 23 i koblingsskjemaet så er det en kabel mellom BMS og samlekontakten som heter ladetilstand. Jeg har et PWM signal fra min nye BMS som leverer et pulset 0-100 signal for å indikere SOC. Virker det ikke ganske sansynlig at pinne 11 fra den originale BMSen er det signalet som går til innstrumentene? Er det noen som har et engelsk strømskjema som kan sjekke hva dennne kabelen heter der? [ You are not allowed to view attachments ]

9
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Ønskes kjøpt, ladekabel
« på: lørdag 06. januar 2018, klokken 18:48 »
Trenger en ladekabel til Think, noen som har en til overs?

10
Kjøp og salg av deler og utstyr / Original sommerhjul til VW eUp
« på: fredag 05. januar 2018, klokken 12:29 »
Vi har et sett med originale sommerhjul til en Eup som ble til overs. Noen som trenger? 1000,- Står i Oslo men kan sikkert få fraktet de dit du ønsker

Caspar Hille
Møller Mobility Group

11
Tidlige: Buddy / Kewet / Liten stakkar bortgjemt i Trysil
« på: fredag 08. desember 2017, klokken 15:49 »
 [ You are not allowed to view attachments ]

12
Dette er høringsnotatet som har ledet frem til de reglene vi har i dag for batterikjemibytte og konvertering til eldrift. Elbilforeningen fikk de i sin tid på høring. Kunne vært gøy å høre med noen i foreningen om det noen gang ble gitt noe tilsvar, eller om foreningen tok dette for "god fisk"

https://www.vegvesen.no/_attachment/367212/binary/629843?fast_title=Høringsnotat%2C+forskriftstekst+og+høringsliste.pdf

13
Viktig melding / Bilder fra Ipad
« på: mandag 27. november 2017, klokken 21:49 »
Jeg poster stort sett fra Ipad. Noen ganger så tilpasser forumet selv bildene til passe størrelse, endre ganger blir de alt for store og ser helt håpløse ut. Hva skyldes dette.
 [ You are not allowed to view attachments ]

14
Think City "Classic" (2000 - 2002 mod) / Godkjent lithiumombygging av Think Classic
« på: torsdag 23. november 2017, klokken 19:04 »
Betyr dette at du har bygget om Think Classic til lithium og fått det godkjent? [ You are not allowed to view attachments ]

15
Avansert: Konvertering til elektrisk / VW eup batteri i Think Classic
« på: lørdag 11. november 2017, klokken 16:34 »
Da er jeg i gang med batteribytte på en av Classicene mine. Tenker jeg starter en egen tråd vil bli lettere å følge. Planen er å bruke moduler fra en 2017 modell VW eup. De passer veldig bra i den originale batterikassen og står originalt i 2 høyder; i upen og det er det greit plass til i Thinken også. Jeg har ikke ambisjoner om å bruke noe av BMS opplegget fra Upen. Jeg må jo koble om modulene for å få riktig spenning i forhold til Thinken. Upbatteriet består av 17 moduler hver med 12 celler. I modulene er 2 og 2 celler koblet parralel så jeg må endre koblingen der og koble 4 og 4 parralel for å treffe bedre på spenningen. Ideelt kunne jeg tenke meg å øke spenningen litt, men av godkjennisktekniske hensyn tror jeg det er lurt å stå over det. Jeg ser at det er 6 år siden jeg startet byggetråden på Minien min, så da er det vel på tide at det blir litt aktivitet i denne delen av forumet igjen. Jeg har brukt litt tid oå å lese meg opp på ECE100 og ISO6469-1 og jeg er ikke lenger bekymret for om dette vil kunnne godkjennes. Det avhenger litt om hvor rigid SVV vil være i forhold til de testene som må gjennomføres. F.eks så ser kravet om Hydrogenavgassing ved lading ganske omfattende ut. Det er vel ikke veldig relevant når vi snakker om litium ion celler?
Cellene er montert 12 stykker i moduler og de sitter ganske stramt, jeg plukket ifrahverandre en og hadde et svare strev med å få den sammen igjen. Jeg har derfor laget en «cellekomprimator» for å få de sammen igjen etter å ha koblet om til fireparralel.
Modulene er skrudd ned i skinner som er punksveiset i Upens batterikasse, jeg begynte å borre ut disse, men det stemmer ikke helt med den retningen jeg skal ha modulene stående så jeg laget nye festeskinner. 

Sider: [1] 2 3 ... 11