Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Hln

#1
Andre Elbiler / Citroen E-berlingo Multispace
onsdag 21. mars 2018, klokken 14:04
Noen som vurderer å kjøpe/ har kjøpt den nye Citroen E-berlingo Multispace? Den har fem seter og masse bagasjeplass, så den virker som en super valg til vår familie! Vi kjører bare i byen, så rekkevidden er ikke noe problem
#2
Sitat fra: KjellG på torsdag 08. februar 2018, klokken 10:32
Egentlig burde det fremtidige sameiet/utbygger se på en felles løsning. Med felles løsning der ladeboksene «snakker sammen», vil totalløsningen vanligvis bli enklere, billigere og mer effektiv.

Jeg har tenkt på dette, men leilighetsbygget skal bestå av bare 18 leiligheter, flere av disse er veldig små og de fleste om ikke alle kjøperne er veldig opp i årene. Med andre ord er jeg veldig usikker på om styret i sameie vil prioritere dette med felles lading:(
#3
Tusen tall for svar! Jeg har notert meg dette med litt større kurs og ladestasjon med integrert jordfeilbryter type B. Men har det noe å si hvilken bil vi skal ha ift hvilken ladeboks vi bør velge? Er det elektriker som må installerere ladeboks og kan dette gjøres på et senere tidspunkt enn overtakelse?
#4
Kjære elbilister! Jeg trenger hjelp her for er ganske desperat! Har lest flere innlegg uten å finne løsning på vår situasjon.

Vi har ingen elbil nå, men må skaffe oss en til sommeren som bil nummer to. Vet ikke hvilken merke og modell det blir enda, men vi trenger plass til to barneseter og noe bagasjeplass. Må sette meg inn i alt dette snart (alle tips mottas med takk!)

Så har vi kjøpt oss en prosjekt-leilighet som skal stå ferdig til høsten. Da jeg spurte elektrikeren om muligheten for lading i parkeringskjeller, svarer han følgende:
«Har ikke hørt noe fra utbygger om stikk for lading av el-bil til din leilighet, men dette kan vi fikse. Vi kan legge opp egen stikk 2x10A (Ihht NEK 400:2014)tilkoblet din strømmåler på din parkeringsplass... Tillegg for El-bil er kr 8450,-»

Prisen på 8500 virker ganske grei, men må jeg takke ja til dette tilbudet? Må jeg stille noen spørsmål om egen kurs, en fase lading e.l.? Er det noen krav jeg må stille? Blir vi nødt til å kjøpe ladeboks i tillegg eller skal det holde med en ladekabel?

Vi kommer ikke til å kjøre mye, så regner med at det blir mest lading på natta. Vi skal bo i leiligheta i maks 3-5 år siden barna blir større og vi blir nødt til å finne oss en større plass å bo etterhvert. Kanskje spørsmålene mine er veldig enkle for de som kan alt dette. Men jeg selv klarer ikke å finne løsningen dessverre. Hjelp!:)
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA