Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Frisco

#1
Kia Soul EV / Sv: Sommerdekk, bytte de som fulgte med bilen?
onsdag 07. mars 2018, klokken 10:38
Jeg bumper liv i denne!

Etter 2 og 1/2 år med Nexen og hjertet i halsen under de fleste forhold mm det er 20+ og blå himmel,  må jeg nesten bytte gummi. Noen som har erfaring med andre dekk på 'aero-hjulene'? Felgbytte er også innafor da de standarddekkene er sånn passe horrible

NB: er det noen som kan oppgi dekkdimensjoner, husker ikke i farten og de ligger på hotell  :-\

#2
Kia Soul EV / Sv: Kia Soul 2019
mandag 26. februar 2018, klokken 13:20
Tenkte jeg skulle "flippe" 15 Soul'n vår mens vi fortsatt kunne få en god pris for den, redd den vil falle mye i pris når 40/60 kWh batteriene kommer. Så vi har testet nye Leaf og i3 nå i februar (i3 ryktes å komme med 120ah ila vinteren, som vil tilsvare 40 kWh), men ingen imponerer hverken utseendemessig eller i 'value for money' slik de fremstår nå. Så denne bilen gleder jeg meg til.

Kaster meg på ønskelisten over her + en litt strammere kjørestil og mer responsiv bremsepedal som jeg synes vandrer litt mye.
#3
Kia Soul EV / Sv: Tom for strøm (12v)
torsdag 15. februar 2018, klokken 12:40
Har ikke tatt meg tid til å feilsøke, ei heller har jeg interesse av det så lenge BoS er fremoverlent på å ta bilen raskt inn og alt går på garanti. Fikk SMS oppdatering fra de i dag: "Vi har funnet problemet men ikke årsaken. Saken går videre til 'hotline' og vi avventer svar fra de. Mvh BOS" [de er da Kia]
#4
Kia Soul EV / Sv: Tom for strøm (12v)
onsdag 14. februar 2018, klokken 13:02
Vi har hatt dette problemet siden starten av januar. Tom 3 ganger ila noen få dager før jeg fikk den inn til Service @BoS Bærum. Haddde nok kjøring og ladetid til at 12V skulle komme seg igjen etter hver gang. Bien var inne et døgn og da leste fort av at det var begge dørhåndtakene foran som irret slik at 12V gikk tom. De byttet.

Ca 1 uke senere tomt 12 V igjen. Denne gangen duret jeg rett ned på BoS etter å ha fått liv i den av Kia Assistanse. Igjen feilsøking for å finne at det er samme feil, på tross av nye dørhåndtak. Denne gangen sier de at trekket var 'ustabilt', men at de anså det for å være samme feil. De ønsker nå å avvente med å bytte da de ønsker "go" fra Kia Norge.

Jeg setter pengene mine på at det ikke er håndtakene det er noe feil med, men ledningsnettet. Ventet i en uke nå, har heldigvis loaner.
#5
TMX Hjul, dekk og felg. / Sv: 20" Pirelli Scorpion Winter
torsdag 01. februar 2018, klokken 10:25
Har rullet med Pirelli siden utlevering og har jobbet oss gjennom det meste av føre vinteren har å by på (bart, slaps, snø, is). Skal vel ikke legge alt på dekkene da X'en er rett og slette fantastisk på vinterføre, men de har leverte i alle situasjonene de har blitt utsatt for. Kjører stort sette aksen Oslo-Drammen og må si de i alle fall leverer på støynivå som var mitt hovedkriterie til dekkene.
#6
Bestilling og levering / Sv: Leveringserfaringer
fredag 08. desember 2017, klokken 12:57
Bulk/dent/ujevnhet  ::)
Kjent problem.

Fikser (takk for tilbakemelding)
#7
Bestilling og levering / Sv: Leveringserfaringer
fredag 08. desember 2017, klokken 10:40
Kjapp opsummering av henting 6. Desember @Drammen

Følte jeg hadde ventet lenge nok på bilen, så jeg startet med å være 30 min forsinket slik at de fikk smake litt av det jeg har følt på de siste 3 mnd'ene.

Spøk til side; alt i alt superfornøyd med service og bil. Kom som nevnt forsinket, rakk så vidt å hente ut en americano fra den provisoriske kaffebaren før vi ble hentet. Rett ut i leveringshallen hvor vi måtte jobbe oss gjennom noen papirer og annet fjas (kona elsker slikt så jeg overlot dette til henne) mens jeg hev meg over bilen. Godt utstyrt med sjekkliste fra Teslanytt og lykt med 2000 lumen startet jeg utenfra og inn i bilen. Den veldig pedagogiske og tålmodige delivery jenten tok gjennomgangen med kona mens jeg stort sett bare gikk i veien for de.

Sånn kvalitetsmessig føles det ut som om roboten og montøren på venstresiden (passasjersiden) av bilen ikke har vært helt intune da alle avvik ble funnet på denne siden. Listen er som følger:
* Det ligger en stein som har kilt seg fast mellom frontrute og A-bjelken. Deliveryjenten og teknikker forsøkte lirke den ut, men den sitter dønn fast. Konklusjon:  hele frontruten må løftes av for å få ut denne. Følgelig også litt lakk skade der etter fikling av teknikkeren
* Avrenning/'skrukker' i lakken ved passasjerside-FWD. Ca 2x1 cm. Ikke type litt, en kan se helt ned til grunningen
* Rett og slett ganske stygg sammensveising av rammen ved passasjerside-FWD
* Gummilisten rundt passasjerside-FWD er løs og skrukkete
* Frontlykter uten adaptive kurvelys. Her forsøkte teknikker å dra meg i beinet (kan lese mer om det  HER )
* Liten bulk/dent/ujevnhet i fangeren under frontlogo. Skal jobbe hardt for å se denne. Teknikker kom med en lang utrdedning om at dette er plasseringen til radaren og at denne må ligge helt inntil frontfangeren. Har lest andre steder dette skyldes festepunkter under støping. Jeg er usikker på hvor langt jeg skal dra dette for å få det utbedret (tar gjerne mot erfaringer)
* Bil kom med advarsel om lavt dekktrykk på 4 av 4 (2.1 bar på samtlige, slapt av delivery)
* Bilen hadde 30% SOC (mtp at jeg kom 30 forsinket er dette slapt av delivery)

Det ble litt, men med tanke at en kjøper seg hus til mange ganger prisen av bilen og aksepterer langt grovere mangler fra utbygger synes jeg dette var til å leve med. Det hjelper ihvertfall ikke å bli like forbanna som han nyrike Drammenser'n som stod og lagde kvalme der i et kvarter før han gikk forbannet ut derifra uten bil.

Spørsmål: delivery jenta noterte og tok bilder og sa hun skulle sende servicemelding til Rud (mitt nærmeste SC), men jeg fikk ingen kvittering. Får jeg fortgang i utbedringene med å kontakte Rud selv eller bør jeg bare avvente?

EDIT: kastet inn noen bilder
#8
Bestilling og levering / Sv: Leveringserfaringer
fredag 08. desember 2017, klokken 10:07
Sitat fra: petteroe på torsdag 07. desember 2017, klokken 17:39
Så nå er det store spørsmålet; hva skal jeg gjøre med all fritiden min nå som jeg ikke skal refreshe My  Tesla statusen min en gang i minuttet?
Tenkte det samme, så lastet jeg ned Tesla appen, Tesla Plus og TeslaCTRLS så fikk jeg noa å fikle med igjen  :P
#9
Tesla / Sv: Adaptive kurvelys - kun med Premiumpakke på nye biler
torsdag 07. desember 2017, klokken 08:59
Bekreftet min 03.09, hentet i Drammen i går, den var selvfølgelig uten.

Nevnte det pent ved utleveringen. Den ellers så fantastiske delivery-jenten ble plutselig stille og forsvant på bakrommet for å komme ut med en teknikker (antar det er det som het mekaniker i gamle dager). Han forsøkte i 3 minutter å overtale meg til at jeg hadde angel-eyes [sitat] akkuratt som på BMW [sitat slutt]. Jeg ble littt paff, så det bare ramlet ut av meg at jeg var litt usikker på om han forsøkte å dra meg i beinet eller om han faktisk ikke hadde peil på hva han snakket om. Så kjørte jeg litt opplæring i 5 minutter på adaptive kurvelys er, fortalte når det ble standard osv. Det ordnet seg iaf (tror jeg), jenten tok bilder og skulle notere ned.

Jeg setter noen øl på at de er fullstendig klar over dette. Med mindre kunden nevner noe er det kostnader spart og mindre trøkk på service. Men sitter igjen med en litt sur følelse når noen har forsøkt å ta innersvingen på meg. Som jeg sa til teknikeren: "Don't bullshit a bullshiter"  ;D

EDIT: har ikke software tilvalget heller.
#10
Bestilling og levering / Sv: Levering desember - januar 2017/2018
tirsdag 28. november 2017, klokken 23:24
Min kom i havn i går tidlig, ble oppringt ved lunsjtider i dag og har levering om 7 dager. De kunne klemme meg inn om 5 dager men passet ikke med kalenderen min.
Det hele beror på belastningen delivery har nå inn mot kvartalsavslutning. Hørt noen skal ha utlevering ute på Røyken, og noen påstod i nov-des leveringstråden de har hanket inn ressurser fra SWE og DK for å gjøre unna rushet.

Registrert over 100 biler bare i dag, og november tallene er allerede over juni som var kvartalsavslutning  :o
http://teslastats.no/
#11
Bestilling og levering / Sv: Levering november - desember 2017
tirsdag 28. november 2017, klokken 15:14
Min kom når rullet i havn i Zeebrugge. Har du bilen din på Morning Cindy som går direkte fra San Fran blir det bare spekulering i hvordan det vil bli for deg.

Kan nevne de ringte meg fra delivery i dag mens jeg fortsatt har 14-dagers intervall (så ingen 7-dagers intervall her mao)
#12
Bestilling og levering / Sv: Levering november - desember 2017
tirsdag 28. november 2017, klokken 12:36
Gratis sfinxern!
Sitat fra: jokke på tirsdag 28. november 2017, klokken 11:04
Sitat fra: Frisco på tirsdag 28. november 2017, klokken 10:47
Åh bare gni det inn ah jokke ... nå blir'e straffepils fra deg til meg for hver dag mellom din levering og min  ;)
Poenget var at plutselig får du tlf, ikke å gni det inn  :)
Ordna seg her og  ;D
#13
Bestilling og levering / Sv: Levering november - desember 2017
tirsdag 28. november 2017, klokken 10:54
 :-[
#14
Bestilling og levering / Sv: Levering november - desember 2017
tirsdag 28. november 2017, klokken 10:47
Åh bare gni det inn ah jokke ... nå blir'e straffepils fra deg til meg for hver dag mellom din levering og min  ;)
#15
Bestilling og levering / Sv: Levering november - desember 2017
tirsdag 28. november 2017, klokken 10:40
Kjenner jeg er rastløs i hele kroppen om dagen. Ikke bare gleder jeg meg, men logistikk-hæ**te med 1 bil er knapt til å leve med. Forventet (håpet) på 7-dagers intervall etter at båten kom til kai i går, men sitter fortsatt med 14-dagers intervall. Ser det allerede er noen biler med lik config og høyere VIN en min som er registrert [http://teslastats.no/]

... ja, virkelig store i-landsproblemer jeg har  :P
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA