Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Freddy1950

#1
Hyundai KONA / Sv: På sporet av Kona - oppgi din leveringstid her
onsdag 06. februar 2019, klokken 08:06
Nei, det var ikke en Tesla 3. Jeg har en Tesla S85. Er helt i starten av «funderinger». Får jo ikke Kona'N ut før 22. feb. Er super happy med Tesla'n, så det blir mange momenter å «vektlegge».
Glad for innspill. Tusen takk!
#2
Hyundai KONA / Sv: På sporet av Kona - oppgi din leveringstid her
mandag 04. februar 2019, klokken 11:19
Da har jeg fått bekreftelse fra Gjermundsen i Tønsberg at Kona kommer 22. februar. DN m/skinn og takluke. Nr 1772. Dette til orientering til alle som venter på kona.
Da blir det 3 uker med fundering: beholder jeg Tesla'n. Kona'n eller begge???
#3
Hyundai KONA / Sv: På sporet av Kona - oppgi din leveringstid her
tirsdag 18. desember 2018, klokken 14:39
Dark Knight m/ skinn og takluke nr. 1772. Ikke hørt et pip fra forhandler. Har etterlyst et VIN nummer, men de svar bare (som de har gjort siden sommeren) at den er «rett rundt hjørnet». Ha, ha.
#4
Hyundai KONA / Sv: Prissetting Kona (og for den saks skyld Ioniq)
mandag 02. april 2018, klokken 20:46
Så var 1ste kvartal 2017 over.

Det skal i følge Huyndai derfor komme priser på Kona'n (snart)!

Gjenstår å se om de følger opp «prisløftet» sitt. (Da mener jeg ikke et beløp, men en pris!)

Tror jeg ikke er eneste som venter! Kom igjen Huyndai Norge: Vi er tusenvis av mulige kunder som har stilt oss i kø for å betale dere 3 - 400 000 i bytte mot en bil!,.. men vi trenger en prisliste!
#5
Zoe / Sv: Ny eller brukt Zoe? Pluss sikkert masse annet...
torsdag 08. mars 2018, klokken 21:35
Til orientering: Albania har nå TN nett!
#6
Takk for interessante betraktninger. Nikker samtykkende til de aller fleste av de. Mentalt legger jeg opp til å heller kjøpe en Hundai Kona. Tror faktisk ikke at det blir levert Amera'er nok til at jeg «vinner» i den loddtrekningen. Så langt har i alle fall Hundai vært veldig bra på informasjon, selv når de ikke «har noe å melde». Deres kø-bestillingssystem har overbevist meg om at jeg «får lov å kjøpe en bil» av de (ikke som Opel) når det blir «min tur». Enn så lenge er jeg heldigvis mer enn godt fornøyd med min Renault Zoe med det største batteriet, men igjen, takk for kloke betraktninger.
#7
Jeg har en kontrakt pålydende 330 000. Dette inkludert de første 15 000 de la på. Jeg aksepterte denne siden jeg laget en «ny» kontrakt fordi jeg ønsket en annen farge enn opprinnelig bestilt. Dette var i juni.
Jeg har ikke hørt et pip fra min forhandler eller Opel om den «siste» prisøkningen på 45 000. Denne har jeg KUN lest meg til i media, men formelt har jeg ikke fått hverken beskjed eller spørsmål om aksept for denne prisøkningen hverken av Opel eller min kontraktsforhandler.
Vet ikke hva dette betyr? ... men regner med at det, i god Opel-ånd ikke betyr noe som helst. Nå er det KUN min nysgjerrighet som gjør at jeg ikke kansellerer kontrakten, for det kan jeg, i følge den lille skriften, gjøre nesten når det passer meg, så lenge de endrer vilkårene og ikke informere meg. Heldigvis har jeg et greit kønummer på Hundai Kona, og derfor ønsker jeg bare å se «hvor lenge» forhandler og Opel sentralt «leker butikk» og fortsetter sitt hån mot kunder som har forpliktet seg til å handle for noen hundre tusener med dem. Noen andre/gode råd.
#8
Zoe / Sv: Zoe: for og imot
fredag 03. november 2017, klokken 17:48
Hei.
Fikk min nye Zoe i mai. Bor i Tønsberg, men driver også et Herregårdshotell i Sverige, 19 mil fra Tbrg. Når jeg har fulladet batteri står det ca. 8 mil igjen å kjøre når jeg kommer fram til bestemmelsesstedet. På motorveien kjører jeg i 100km/t. Ladingen i Norge kan ta meg 24t, men 12 -15 t sover jeg, og den er aldri på 0 om jeg trenger å «kjørende mer». I Sverige har jeg montert 16 amp ladestasjon, (der har jeg TN strøm som i resten av Europa!) og fullader bilen på 4-6t. Jeg er så langt, super fornøyd, ikke minst med service og oppfølging fra City bil i Tønsberg. Gratislading (22kw) f.eks. i Strømstad gjør at jeg uten problem kan ta en «omvei» på 10 mil. Da lader den mens jeg handler eller tar en kopp kaffe. Interessant er det også at når jeg kommer ut på E6 fra Kornsjø/Halden, har jeg mere strøm på batteriet en når jeg kjørte inn i Norge på Kornsjø. Dette på grunn av alle bakkene ned til Halden, og ladingen i nedoverbakker!
#9
Takk for den informasjonen! Fristende å si: imponerende!, men «direkte useriøst» er nok riktigere.
#10
Hvor/hvordan har du fått info. fra Opel at kansellering av kontrakten er «utsatt på ubestemt tid»? Jeg har ikke hørt et pip fra dem etter info. om prisøkning og en «siste frist» for kansellering i løpet av september måned!
Muntlig ble jeg lovet info. av selgeren jeg skrev kontrakt med i mars 2017, om «alt jeg behøvde å vite» før jeg ev. valgte å kansellere kontrakten skulle jeg få i «god tid» før utgangen av sept.
(Beklager at det blir mange «/» i dette spørsmålet, men for meg, som kommer fra et langt liv i reklame- og PR bransjen, så blir Opel, importøren, selgeren/e og alle deres info.avd. et stort «»!)
#11
Hyundai KONA / Sv: Bestilling av Kona
søndag 24. september 2017, klokken 20:22
Jeg registrerte meg 25. august og fikk nr; 1772.

Etter å ha skrevet kontrakt på en Opel Ampera, som jeg for øvrig kommer til å si opp innen utgangen av denne mnd. (en «rett» de ga meg!).... og ....etter å ha ventet i 8 mndr. uten annen info. enn en melding fra Opel om en prisøkning!), syntes jeg det er det greit at folk er «åpne» med sine bestillinger/nr. - og leveranser, når den tid kommer!, slik at ikke flere tilbydere, bilimportører behandler oss kunder/forbrukere som «brylorter». (I alle fall virker det tydeligvis som Opel Norge syns vi er noen.....)

Åpenhet er nøkkelen til suksess, også i denne bransjen! Som kjent: Evig eies kun et dårlig rykte! Så nå satser jeg videre på Kona (faktisk begge to).
#12
Ja, så nærmer vi oss utgangen av september; med siste frist for å «si opp Kjøpekontrakten på Ampera-e», og... til tross for løfter om «Info. i god tid før dette månedsskifte», ingen ifo. eller forsøk på kontakt fra Opel, Norge!

Dette betyr at «noen rykker» én plass fram i køen, fordi mandag benytter jeg meg av retten til å heve/si opp kontrakten. Har TOTALT mistet troen på at bilene i det hele tatt blir produsert for salg i Norge.

Har heldigvis stilt meg på andre (og forhåpentligvis mere seriøse) lister, og lever mer enn godt nok med min Zoe 400; så lenge.
#13
Ampera-e/Chevrolet Bolt / Sv: Samleoversikt bestillinger Ampera-e
lørdag 02. september 2017, klokken 12:51
Skrev kontrakt i mars 2017. Har kun fått et brev om prisforhøyelse(!) og frist ut september 17' til å "si opp kontrakten". Ikke et ord om hverken forventet leveringstid eller endringer/forbedringer ihh. til nybilbrukernes "erfaring så langt". Skjerpings trengs over hele linja!
#14
Tror dessverre (men håper ikke) du har rett. Har uansett bestemt jeg for å "la de få en siste sjanse". D.v.s. dersom de ikke drøyer til siste del av september før de gidder å ta oss på alvor. Har uforpliktende stilt meg på "alternative" lister,... men må nevne at jeg er super fornøyd med min Zoe som jeg kjøpte ny i mai i år. Ingen tull med hverken seter, elektronikk, lading, radio m.m. (jeg pendler mellom Norge og Sverige), og lader supert med TN strøm 16 amp. 3-FAS i S, og bruker "støvsugeren" problemfritt i Norge. Har 19 mil mellom de 2 stedene i Norge og Sverige, og har ca. 10 mil igjen å kjøre når jeg kommer fram. Sambo'n spør oftere og oftere hva vi skal med en Ampera-e?... og "snart", ganske snart, spør jeg meg selv samme spørsmål!
#15
Selgeren hos Opel i Tønsberg sa det ville komme info. vedr. det du lurer på i løpet av september. Les: i god tid før utløpet av oppsigelsesmåneden du (og jeg) har fått.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA