Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Bavaria94

#2
Etter å ha fått beskjeden 10 ganger, ringte jeg til BMWverkstedet som var kjent med problemet. De hadde ingen god forklaring på hva dette er, men hadde meldt inn problemet BMW. Forøvrig hadde de rn teori om feilen ligger i appen, og den sender beskjed når tempaturen blir lav og bilen ikke brukes på en stund. Beskjeden skal altså hjelpe oss til å huske å lade bilen..selv om vi bruker bilen og lader flittig  ;D
#3
Sitat fra: Taffelman på lørdag 07. oktober 2017, klokken 00:32

Ikke spesielt god butikk, selv om strømprisen dobbles eller tredobles, men incentivet er kanskje gleden av å føle seg "litt off-grid"?

Kommer nok ikke til å hive meg på dette på stund tror jeg, men tanken og ideene fasinerer meg litt. Dessuten vil et slikt anlegg ha lenger levetid enn de 8 årene v/nedbetalingen. I tilegg kommer jo vedlikehold, slitasjen, reparasjoner osv å øke i omfang etter hvert. Ikke sikkert det noen gang blir god butikk for «vanlige» husstander. Best å vente og se på utviklingen, og høre på andres erfaringer med slikt.
#4
Sitat fra: Måkemannen på onsdag 04. oktober 2017, klokken 18:04
Spekulerer jo i å putte på noen paneler på hustaket etterhvert, og montere de på den vestvendte delen, så jeg kan bruke mest mulig av sola til å lade bilen når jeg kommer hjem fra jobb.

ingen dum tanke det i disse tider. fikk nettopp et "tilbud" fra min strømlevrandør på egenproduksjonsystem bestående solcellepaneler. Et solcellesystem på taket mitt vil teoretisk gi meg nok energi til ca 34000 km/år med elbil, eller 82 døgn/år med varmeovn på 2000W...osv. Prisen på solcellepaneler (47kvm) ferdig montert vil komme seg på ca 94500;- hvor det gis rundt 15000,- i Enova incentiver. De tilbyr også et såkalt Sol-lån på 8 års nedbetalingstid. For min del ville den månedlige prisen være 1200,-/mnd.  prisen på å selge strømmen tilbake til energiselskapet vil ligge på 1,-.

https://tronderenergi.no/sol

#5
BMW i3 / Sv: Navigasjon og oppdatering av kart?
tirsdag 12. september 2017, klokken 21:50
Samme her. 32GB akkurat for lite. Gikk greit å laste ned på mac, og inn på 64 GB Minnepenna. Satte den bare inn i bilen, og det hele gikk av seg selv, og oppdatering utført i løpet av et par kjøreturer. Oppdatering viser veiarbeid der det ikke har vært aktiviter på noen mnd., samme med gule/røde felter, helt tomt for trafikk.  :-1-:
#6
Sitat fra: Autowinder på mandag 21. august 2017, klokken 16:02
Jeg forstår ikke helt klart hva du forventer å se ut fra innlegget ditt, så du må presisere hva det er du kaller Bluetooth info. Sikter du til albuminfo, eller noe annet?
Beklager at det ble litt uklart beskrevet. Jeg bruker altså min Iphone 6 som ekstern enhet for å spille musikk via bluetooth. Når jeg starter bilen, vil musikken fra min eksterne enhet, altså Iphone 6, koble seg atomatisk opp. Skjermen viser da en oversikt over mine ekstere enheter, og min Iphone er haket ut som valgt enhet. For å få informasjon og albumgrafikk, må jeg trykke meg fram med iDrive knappen. Slik var det ikke før, da viste skjermen informasjon og albumgrafikk helt atomatisk, og det er slik jeg vil det skal fungere igjen. Men hvordan skal jeg få til det?
#7
Hvordan fungerer dette for dere andre som har 2017 FC, og som bruker telefon som bl.t kilde?
T
#8
BMW i3 / atomatisk visning av bluetooth info på skjermen forsvant
lørdag 19. august 2017, klokken 18:05
den første tiden jeg hadde bilen gikk dette greit. når bilen ble startet, kom visning av b.t. info på skjermen automatisk. Når gjør den ikke det lenger, og det vises kun meny for valg av eksterne enheter. Må innom iDrive hjulet for å få igang b.t. info. har noen et tips på dette?
#9
Kjøretips / Norsk elbilforening reiseplanleggings app
lørdag 01. juli 2017, klokken 12:15
Noen som har erfaringer med denne? har nettopp lagt denne appen inn på telefonen, og den ser grei ut for kjøring i Norge. savner en mulighet til å legge inn tur/retur det man skal.  kunne også tenkt meg en "via" destinasjon.
#10
BMW i3 / Sv: Uling ved høy hastighet fra hjul
søndag 04. juni 2017, klokken 22:54
Sitat fra: bromm på søndag 04. juni 2017, klokken 13:32
Merkelig at 20-tommere vs 19" ikke er nevnt i denne tråden. Det er et velkjent problem at 20-tommerne har en ulende ulyd i hastigheter over 60-70 km/t. (nå som de fleste har kjøpt "fully charged" edition, hvor 20" er med, så blir det vel flere som melder om dette)

Det visste jeg ikke, men så er jeg også en av de 85% som aldri har satt min fot i en BMW butikk før jeg ble i3 fanatiker i 2017
#11
BMW i3 / Sv: BMW skrinlegger EV?
søndag 04. juni 2017, klokken 22:48
Sitat fra: i05L0 på søndag 04. juni 2017, klokken 19:30
Sitat fra: JorgenM på lørdag 03. juni 2017, klokken 17:06
Hadde de skrinlagt EV kunne de nesten like godt lagt ned hele konsernet :)
men om de ikke nå kommer med noen gode nyheter vedr. utvikling av i-plattformen i NÆRMESTE fremtid så hopper jeg lett over til Tesla M3 uten å se meg tilbake. Det er nå det gjelder!

om du ikke ser deg tilbake, kan det være lurt å se litt til "siden" nå. Ta en titt på alt Teslaeiere må gjennomgå av dårlig US kvalitet på bilene sine, og all den ventingen på verksted. Kan man leve med det, skjønner jeg tanken...Tror rett og slett ikke at Tesla greier å lage så gjennomført bra kvalitetsmessig bil som i3 på svært lenge, og håper for all del at ryktene ikke stemmer
#12
BMW i3 / Sv: Uling ved høy hastighet fra hjul
fredag 02. juni 2017, klokken 15:10
Sitat fra: Toalmar på fredag 26. mai 2017, klokken 19:35
Har Bridgestone dekk på min. Har ikke byttet side på de enda. Er på ferie for tiden, men skal gjøre det når jeg kommer hjem


Sent from my iPhone using Tapatalk
la merket til lyden etter at jeg leste denne tråden. Slik som den er beskrevet her, er jeg temmelig sikker på at lyden kommer fra Bridgestone dekkene. har de siste dagene kjørt på varierende veiunderlag og fått mye tid til å teste bilen. På nylagt asfalt i hastigheter 50-90 km/t er det ingen romle/ulelyd. i samme hastigheter på relativt ny asfalt høres litt av lyden. på vanlig norsk slitt asfalt er lyden ganske høylytt. lyden øker med hastigheten. ingen merkbar endring på våt asfalt. tiltagende lyd i svinger med "sportskjøring" i 80-90km/t. Mener lyden ble mer tydelig etter skiftet til sommerdekk. har til nå kjørt ca 6000km siden ny, og er ikke bekymret for feil på motor. For å være 100% sikker på at dette stemmer, skal være obs på dette i oktober, da vinterdekkene skal på igjen.
#13
BMW i3 / Sv: app med ladestasjoner og rekkevidde
fredag 02. juni 2017, klokken 14:33
Sitat fra: Orbit på fredag 02. juni 2017, klokken 14:15
Mens vi venter, er denne tyske siden ganske bra. Den er riktignok ikke 100% oppdatert på nye hurtigladere, og litt for pessimistisk på ladetid på i3 (du burde klare denne ruten med under 60 min lading).
helt grei denne, men ser ut til at den ikke velger alternative ruter.
#14
BMW i3 / Sv: app med ladestasjoner og rekkevidde
fredag 02. juni 2017, klokken 14:19
Sitat fra: Klykken på fredag 02. juni 2017, klokken 13:15
Ellers er det jo innebygget kart i bilen med OK oppdatert info om hvor ladere er. Bilen er temmelig nøyaktig når man plotter inn destinasjoner i navien..
hmm.. må vel ut i bilen å trykke litt for å finne ut av det. Btw: hvordan oppdateres kartet? Nyveien (E6) til ladestasjonen på Vinstra var ikke på mitt kart.
#15
BMW i3 / 100% effektivitetsgrad
fredag 02. juni 2017, klokken 13:18
er dette noe BMW har laget for morro skyld, eller har det noen annen pratisk betydning enn å være en slags motiveringsfaktor for bruke minst mulig effekt?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA