Elbilforum.no

Tekniske spørsmål => Enkle tekniske spørsmål og svar på disse => Emne startet av: Nysgjerrigfocus på mandag 21. august 2017, klokken 13:31

Tittel: Spesielle felger på elbil?
Skrevet av: Nysgjerrigfocusmandag 21. august 2017, klokken 13:31
Hei alle samme med forhåpentligvis litt mer kunnskap enn meg!

Jeg har nettopp bestilt meg en focus electric , og siden dette er min første elbil, så vet jeg ca. Nada om eventuelle spesialduppedingser man må bruke på disse kontra fossil.

Selgeren på Ford fortalte meg nemlig når jeg bestilte bilen, at det er spesielle felger på elbiler/denne bilen for at bremsegeneratoren eller noe sånt skulle funke optimalt. Når jeg søker på nett finner jeg ikke noe om dette, kun at man må ha dekk med lav rullemotstand?! Noen som vet svaret? Kan jeg bruke vanlige Ford focus felger? Eller må jeg ha noen som er spesiallaget til electric??
Tittel: Sv: Spesielle felger på elbil?
Skrevet av: elektroluxmandag 21. august 2017, klokken 14:52
Eneste forskjellen er tettere design som gir redusert luftmotstand.

Går fint å bruke andre felger, og vil neppe gi vesentlige utslag i rekkevidden.
Tittel: Sv: Spesielle felger på elbil?
Skrevet av: cratirsdag 22. august 2017, klokken 11:31
På generelt grunnlag; så lette felger som mulig er gunstig. Skal du plukke vekk et kilo vekt på en bil er roterende vekt "verdt dobbelt så mye" som statisk vekt. Rent praktisk tror jeg imidlertid ikke det vil være merkbart. Det blir som disse som driver med Volvo Ocean Race (båtseilas) og som filer ned bolter for å spare noen få gram her og der. For Ola og Kari på kose-seilas har det ingenting å si.
Tittel: Sv: Spesielle felger på elbil?
Skrevet av: Ford Electricfredag 14. desember 2018, klokken 00:49
Hei litt seint svar, når det gjelder focus Electric er det kun 1 original felg som er godkjent, grunnet ekstra vekten bilen har, er jeg fortalt.