Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Nyeste innlegg

#1
Alternativ energi / Sv: Solcelleanlegg
Siste innlegg av Electric cars in Norway - I dag kl. 08:37
Så i nyhet om Å strøm årsrapport eller q-rapp (finans avisen trur eg) at de er tungt lastet i Otovo. 

Forstod Å avskriver tapet på aksje kurs fallet i Otovo. 

Jeg lurer på hva som skjer med Otovo sine kunder hvis Otovo konker? Noen som vet det? Kundene sitter jo å betaler til Otovo på lange avtaler. Hva med garantier og reklamasjon ved konkurs?
#2
Sitat fra: edyrli på I dag kl. 08:12Nå er denne tråden som skulle være angående gode tilbud i ferd med å spore av.
Fint dersom vi tar kinabil problematikken her:
https://elbilforum.no/index.php?topic=63583.0


edyrli :+1: Enig. Vi må holde oss til det tema her inne som er beskrevet i debatt overskriften 
#3
Ha ha nok en god grunn til å boikotte Kina biler som styres av Xi som er Putins venn i krigen mot Ukraina. 

https://www.elbil24.no/nyheter/rapport-byd-far-enorm-pengestotte-i-kina/81270214
#4
Det som skjedde sist landet ble flommet over av elbiler var ikke at andre elbiler datt mye i pris. Da var det bensinbiler / dieselbiler som falt ned i pris. Ganske interessant. Model 3 datt litt ned i pris da den revolusjonerende Model Y kom, mens Opel Zafira måtte en nesten gi vekk for å bli kvitt. Nå som det er dyrtid og dyrrentetid søker folk billige brukte biler for å slippe å bruke 40.000 i renter i året på bil pluss avdrag.

Ser at BMW satser videre på elbil i Tyskland, og har nå fått byggetillatelse til å bygge en fabrikk for batterier til bilene...bare sånn at ingen tror at elbil legges ned pga et svakt kvartal pga renten/incentiver.

Men man kan ikke bare slutte over natten med bensinbiler. Det tar tid å øke produksjonen av litium og andre ting en trenger i et elbilbatteri, ifølge Det internasjonale energibyrået.
#5
Kjøpe elbil? / Sv: Beste tilbud/kampanjer?
Siste innlegg av edyrli - I dag kl. 08:12
Nå er denne tråden som skulle være angående gode tilbud i ferd med å spore av.
Fint dersom vi tar kinabil problematikken her:
https://elbilforum.no/index.php?topic=63583.0

#6
Kjøpe elbil? / Sv: Beste tilbud/kampanjer?
Siste innlegg av vartli - I dag kl. 07:56
Sitat fra: kenlee på I går kl. 22:35Hmm nja hva tenker man om å kjøpe et slikt kinesisk merke mon tro. Det virker jo til å være bra biler.. både nio og byd. Men har egentlig bare lagt de fra meg
Jeg holder meg unna kinesiske merker. Både på grunn av politiske forhold i landet og mulig datalogging.
#7
BMW i3 / Sv: Feil og mangler (reklamasj...
Siste innlegg av bjorngb - I dag kl. 07:48
Sitat fra: kamikaze på onsdag 17. april 2024, klokken 23:13
Sitat fra: bjorngb på mandag 15. april 2024, klokken 06:55Adaptiv/dynamisk cruisekontroll har sluttet å virke. Kan sette på cc, mem da ikke adaptiv/dynamisk. Noen som har vært borti det og vet om fiks eller kost for fiks? Får feilmelding når jeg prøver å aktivere den - uten at melding er så informativ. Lurer på om det er samme melding som når det er dugg/is foran kamera.

Om setebeltevarsleren fungerer?
Jeg opplevde samme feil og hos meg var det brudd i en kabel som gikk til sensoren som registrerer om noen sitter i stolen.
Det gjorde også at auto release av håndbrekket ikke virket så det måtte alltid slås av manuellt.
Mulig vinneren kan kåres nå. Jeg kam ikke huske at håndbrekk har autoreleaset tidligere - men setebeltevarsler for førersete sluttet å virke for en stund siden. Meget mulig det skjedde på samme tidspunkt som ACC sluttet å virke.

Var det rett og slett brudd i denne kabelen til setebeltesensor som førte til ACC sluttet å virke?
#8
Model 3 / Spare penger på vedlikehold på...
Siste innlegg av filtvet - I dag kl. 05:52
Foreløpig x antall service-besøk:

Nye lykter foran pga fukt. Bak er snart samme tema.
Hjullager er gåent
Ripe i dashbord fixet.
Bil vil vil nå ikke hurtiglade.

Alt på garanti selvsagt, men det går mye tid og bilen er kun 2 år gammel.

Har mer feil på denne enn Honda fra 2006.


#9
Alternativ energi / Sv: Solcelleanlegg
Siste innlegg av turfsurf - I dag kl. 05:28
Sitat fra: JUL ZOE 240 på I går kl. 20:13Takk for tips, men ser dessverre at dette kun tilbys i strømområde 04 som jeg ikke tilhører.

Ser at flere har selskaper har solkonto, men at den avregnes basert på spot-pris time for time for alle jeg finner (?) Da blir jo verdien av dette lav for sommerproduksjonen. Strømprisene er lavere da og spesielt midt på dagen når produksjonen er størst.
Ja, solkonto med time for time er ubrukelig. Da er faktisk Fjordkraft bedre. Man kan jo game systemet og og bruke strøm når den er dyrest i sommermånedene for å få opp snittprisen, så lenge man har produserer vesentlig mere enn man forbruker. Det er ihvertfall tilfelle hos oss April til September.
#10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Prisutvikling på elbiler f...
Siste innlegg av torerik - I går kl. 23:47
Prisene på elbil i Europa ned. Det kan ikke være mye dyrere å velge el foran fossilt - slik det er nå. Alternativet er at elbilene forsvinner, det tror jeg statene har lite interesse av gitt klimakutt, etc. Alternativt kan selvsagt avgiftene settes opp på fossilt.

Det betyr ikke at prisene går like mye ned i Norge. Jeg tror avgiftene settes opp i takt med at bilprisene går ned.

Bruktmarkedet vil antakelig holde seg relativt stabilt, kanskje bortsett fra enkelte biltyper som kan få ganske voldsomme utslag pga. tilbud/etterspørsel. Jeg tenker da spesielt på når «alle» skal selge sin Model Y, og alle bilene er kliss like. Da er det kun pris man kan differensiere seg på. Fossile bruktbiler vil falle kraftig i pris så fort drivstoffavgiftene skrus kraftig opp. Det skjer relativt raskt etter at «alle» har fått råd til elbil ved at bilene blir eldre og billigere.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA