Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Nyeste innlegg

#1
Fisker / Sv: Fisker muligens konkurs (i...
Siste innlegg av SurSnasen - I dag kl. 05:38
Sitat fra: Electric cars in Norway på onsdag 27. mars 2024, klokken 09:00
Sitat fra: Daniel_0007 på tirsdag 26. mars 2024, klokken 10:07Kan ikke se for meg at det ordner seg, aksjen er null verdt, ingen er villig å investere i merket, hjelper heller ikke at de har biler på lager de ikke får solgt.
Det trodde mange om NAS på ose oxo. Men de flyr fortsatt ;D

Sant nok. Men NAS hadde den fordelen at de hadde stort og stabilt salg, og drahjelp av at andre flyselskap også slet. Å snu NAS-skuta innebar mer å effektivisere og kvitte seg med ballast, heller enn å måtte desperat jage etter kunder. Luksusen av å være en etablert konkurskandidat har ikke Fisker, dessverre.

Veldig synd, for de har vært et friskt pust som dessverre altfor få har fått oppleve. Uheldig med timingen også med en EV-satsing (incentivmessig) på vei ned, med mange etablerte aktører, høy konkurranse, og tider hvor kjøpere ikke lengre kaster seg inn på alt mulig.
#2
Tesla SW og AP / Sv: FSD – vår tids største blø...
Siste innlegg av Mobileum - I dag kl. 01:31
Tesla begynner å bruke språket "Supervised Full Self-Driving".

Så er det endelig endelig:

Fra Electrek:

Når det gjelder å gjøre FSD Beta om til et ekte selvkjørende system, har Tesla og Musk vært mye mer vage.

I det siste har de fokusert på å bruke språket "Supervised" Full Self-Driving. Musk refererte nylig til det i en e-post sendt til Tesla-ansatte , og Tesla brukte det samme begrepet i nylige innlegg på sosiale medier.

Det er en referanse til at sjåfører må "overvåke" systemet. I den tidligere nevnte e-posten sendt til Tesla-ansatte, sa Musk stolt at "overvåket full selvkjøring" faktisk fungerer.


https://electrek.co/2024/03/28/tesla-supervised-full-self-driving-language/
#3
Fisker / Sv: Fisker muligens konkurs (i...
Siste innlegg av chargedup - I dag kl. 01:22
Kan bli tøft å få solgt den billigste på finn til 589 med 3'km, hvis de setter nybilpris til 400' fra forhandler! Det skulle vel skje rundt månedsskiftet i USA og jeg tipper Europa og Norge vil få samme prising. Fisker har fjernet "inventory" fra nettsidene sine, så sikkert de 5000 bilene der (totalt i verden) man kan få til nesten halv pris.

Hjelper ikke at man kan være heldig å ha fått en kongebil (altså en bil uten feil/driftsstans), den mangler fortsatt veldig mye funksjonalitet som ALLE andre nybiler har, med en bitteliten sannsynlighet for at de noensinne vil få det.

Til 400' tipper jeg mange velger å se bort ifra konkursspøkelset (derav manglende garanti og softwareupdates) og dermed blir de kvitt lageret på relativt kort tid. Med andre ord, mye impulskjøp.
#4
Model 3 / Sv: Model 3 Highland hastighet...
Siste innlegg av Mobileum - I dag kl. 00:05
De kunne ventet til nærmere 7 juli. Eller bare aktivert det på denne datoen.

ps. Gjelder ikke reglene bare for biler produsert etter 7. juli

ps 2: Har de endelig fått  ordnet med korrekte fartsgrenser? Hvis ikke blir vel dette bare en gedigen frustrasjon. Min erfaring er at 20-30% av dagens fartsgrenser viser feil i mitt område. Har hørt at det er mye verre andre steder.
#5
Model 3 / Sv: Model 3 Highland hastighet...
Siste innlegg av RJK - I går kl. 23:55
Fikses? Er en EU-regel som i tilfelle må endres, noe Tesla neppe får gjort noe med.

Det må i tilfelle være at innbyggerne i medlemslandene protesterer. Og siden vi ikke er medlem, så hjelper det lite å påvirke våre politikere i noen særlig grad.

Tvert om risikerer vi at det blir innskjerpet og produsentene må fjerne muligheten for å deaktivere varselet.

Eneste Tesla får gjort, er å eventuelt gjøre lyden mindre påtrengende, men kan være regler for hvordan lyden skal være for å merkes.
#6
KIA / Sv: Kia EV9
Siste innlegg av batterimannen - I går kl. 22:49
Nå har EV9 akkurat stukket av med en prestisjetung pris. Under  New York International Auto Show som pågår akkurat nå, har den blitt kåret til Årets bil i verden.

https://www.tv2.no/broom/karet-til-arets-bil-i-verden/16570882/
#7
Hyundai Ioniq 5 / Sv: 12V problem: Hyundai annon...
Siste innlegg av ProsjektX - I går kl. 22:37
Virker ikke som det har med 12V utladeproblematikk. Tidligere er det vel relatert til feil angående lading av høyspenningsbatteriet. Så tror folk må leve med 12V utlading fremdeles...
#8
Model 3 / Sv: Model 3 Highland hastighet...
Siste innlegg av Fozzy - I går kl. 22:06
Takk for rask svar.
Satser på at det kan fixes i en senere oppdatering. :+1:
#9
Model 3 / Sv: Model 3 Highland hastighet...
Siste innlegg av marud - I går kl. 22:01
Det er en ny EU-regel som krever at alle nye biler fra 2024 skulle ha det, derfor highland har fått, men ingen andre Tesla har hatt. Ifølge EU må den også aktiveres ved hver kjøretur og det er derfor vi må skru av selv hver tur.

Teit, men jeg er glad tesla ga oss muligheten til å raskt skru av i stedet for å gjemme det i en meny..
#10
Model 3 / Model 3 Highland hastighetsvar...
Siste innlegg av Fozzy - I går kl. 21:38
Dette varselet er nytt for meg. Hadde en Model 3 (2021) og der var det ikke slik.
Det lager en svært høy pipelyd og må mutes for hver ny kjøretur.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA