Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Elektriske båtmotorer

Startet av johnroger, søndag 09. juli 2017, klokken 03:58

« forrige - neste »

johnroger

Nå kommer det for alvor. Vi ses kanskje på sjøen for alle 7-10 sept 2017.

Systemene er nå meget gode og batterikapasiteten er fantastisk!
Mvh
www.temanorge.com

JUL ZOE 240

Det er jo svindyrt med de elektriske motorene i tillegg skal man ha batterier som på denne siden ser ut til også å være godt priset.

Hvor vanskelig vil det være kjøpe en gammel Reva (som det ligger flere av til under 10 000 på finn) og bruke motoren i en sjekte? Motoren fra denne som er på rundt 20-30 hk (?), i forhold til antall hester er dette mer en nok for en sjekte. I tøffefart bruker de vel ikke allverden med strøm i forhold til raskere båter (basert på dieselforbruk i tøffesjekter rundt 20 fot). Man kan vel bruke Revabatterine her også og eventuelt supplere med gamle UPS batterier hvis det ikke er nok. Vekt i sjekte vil ikke være like kritisk som i planende båter og man burde vel kunne sette inn 500 kg motor/batterier uten problemer hvis man fjerner eksisterende motor?

Amoss

Snublet tilfeldigvis over denne her om dagen:
http://starboats.eu/e-tech-electric-drives/

Hvor bra/dårlig dette er aner jeg ikke :p  Er slik jeg forstår ett polsk firma - men motorene skal visstnok produseres i Tyskland. Synes konseptet så artig ut :)

... oppdaget dette da jeg så en ombygd båt med dette som sto til salgs på finn.no
Model S 85D

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA