Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Slepp kollektivtrafikken fram!

Startet av Trekkoppbil, mandag 18. april 2016, klokken 09:32

« forrige - neste »

Trekkoppbil

Det burde være unødvendig å si:
Når man ligger i kollektivfeltet, så er det viktig å ikke skape kø, og man bør slippe trafikken fram.

Ved flaskehalser hvor det bygger seg opp kø i kollektivfeltet, kan man ofte legge seg over i et annet felt. Som regel finner man ei ledig luke i ett annet felt, hvor man kan gli glatt over uten å forstyrre annen trafikk.  Og ofte kan man ligge der bare noen få hundre meter, til man har passert flaskehalsen, og man kan finne ledig luke til å gli sømløst tilbake i kollektivfeltet.

Veien kan utnyttes bedre, om man fyller igjen ledige luker på denne måten.

Ellers er det svært viktig å følge på ved flaskehalser der køen løser seg opp, så man ikke lager noe sekund med ekstra forsinkelse her.  Køene her i landet skyldes hovedsakelig bilister som somler der køene løser seg opp. Hadde alle fulgt på der, så ville køene forsvinne.

Det er heller ikke lurt å øvelseskjøre i lusefart i rushtrafikken, mens bussen ligger bak og flasher, som en BMW gjorde innover på E18  i dag. Sånne hendelser bidrar til at vi stadig mister tilgang til kollektivfeltet.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA