Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Skrufzi

#1
Kjøretips / Adaptiv Cruise Control- ja eller nei?
torsdag 27. juli 2017, klokken 22:20
Hei!

Har lest og hørt litt at ACC bruker mer av batteriet enn hvis man "kjører bilen selv". Kan dette stemme?

#2
Kjøpe elbil? / Kjøp av Huyndai Ioniq-råd settes pris på!
torsdag 27. juli 2017, klokken 22:10
Hei alle sammen! Første gang jeg er på elbilforum, er ikke helt sikker på om innlegget er satt under riktig emne men prøver meg allikevel.

Jeg og kona, begge fra Oslo, tenker nå på å kjøpe oss en elbil. Pr dags dato kjører vi en VW Golf 2012-mod som duger, og vi har hørt mye at det er store besparelser når det gjelder elbiler.   Vi har planer om barn snart og etter å ha prøvekjørt Ioniqen fant vi raskt ut at bilen har plass til, ihvertfall et barn om ikke to, og bagasjen som medfølger.Da falt valget på denne.
Jeg kjører til jobb hver dag t/r 40 km og en gang i måneden tar vi oss en tur til Sverige t/r 300km( da Svinesund) og en gang til Arendal( en vei 250 km) for å besøke familie. Per dags dato har vi garasjeplass i borettslaget, der fire garasjerplasser deler på 16A. Borettslaget sier at det ikke går å lade elbil siden kursen kommer til å gå.

Det jeg lurte på om noen kan hjelpe meg med er følgende:

1) Hvordan er rekkevidden på vinterstid? Klarer jeg å kjøre til og fra jobb uten å måtte lade?
2) Hvor mye faller batteriet over natta på vinterstid, hvis man ikke lader da? fra 100% --> 50% eller?
3) Jeg vet at jeg må stoppe og lade bilen på vei til Arendal, blir sikkert hurtiglading. Men hvor mye tid tar hurtiglading om vinteren? Er det fremdeles 30 min?
4) Lønner det seg for meg å kjøpe en elbil i.o.m at jeg ikke har mulighet pr.dags dato å lade den hjemme. Blir det uansett billigere for meg å lade den på ladestasjoner?

Mange spørsmål fra en som ikke har så stor peiling på elbil! Hjelp og råd settes stor pris på :)


© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA