Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Bfs

#1
Polestar 2 / Vinterdekk til Polestar 2
torsdag 03. september 2020, klokken 13:39
Jeg valgte å ikke kjøpe vinterdekk fra Polestar, og har sett litt etter hvilke dekk som jeg skal kjøpe inn.

Ettersom rekkevidden ser ut til å være litt kortere enn ventet tenker jeg at det er spesielt viktig å kjøpe vinterdekk med lav rullemotstand, og siden bilen er så tung som den er, ser jeg også etter noen dekk som har lang levetid.

Av premiumdekkene heller jeg mot Nokian R3, som har lav B i rullemotstand, godt grep, men er litt bråkete (72 db). CVC 7 har litt høyere rullemotstand, bråker mindre, men jeg har inntrykk av at de har litt kort levetid. Hvis jeg skal kjøpe så dyre vinterdekk vil jeg virkelig at de skal vare i hvert fall tre sesonger. Har også sett litt på GoodYear Ultra Grip 2, som er stillegående, har lav rullemotstand, men i følge Motors test ikke er mer enn middels god i isete svinger.

Ut i fra testene til Motor så er har alle dekkene noen ganske store svakheter, verken Nokian eller Continental sliter med vannplaning f.eks.

Jeg har sett en del hos Megahjul, og der anbefales det som vanlig noen ukjente merker. De har en egen artikkel om vinterdekk til PS2 (https://www.megahjul.no/nb/content/vinterhjul-til-polestar-2-viktig-tips-om-rekkevidde), hvor Frigus EV Ice 3 anbefales. Ut i fra deres ratings er dette dekket veldig velegnet, men det finnes ingen informasjon om dette dekket utenom fra megahjul. Og det gjør meg skeptisk. Samtidig vet jeg at veldig mange har kjøpt blant annet Nereus, Firemax etc. til Tesla og er godt fornøyd.

Angående dekkdimensjon, så har jeg tenkt å kjøpe fire dekk i samme dimensjon, både for å fordele slitasje, lengre rekkevidde og unngå kantkjørte felger. Jeg har vært i kontakt med noen dekkforhandlere, og ingen av dem ser fordelene med oppsettet til Polestar.

Er det noen andre som er på utkikk etter vinterdekk  til PS2?
#2
Jeg skal innen kort tid flytte til et nytt borettslag og få levert Kona Electric. Jeg har vært forberedt på at det å installere ladeløsning ville bli kostbart, men prisen på borettslagets løsning syns jeg var drøy. Jeg har fått følgende tilbud:

Enkeltbestilling: kr 29 656 inkl. MVA per lader.

Pakkeprisen inkluderer: Evlink Smart Wallbox T2 kontakt med nøkkel ferdig montert, Innmontering tavlebygger, Jordfeilbryter og kurssikring, Kabling til Wallbox, Rør for kabling, Oppmøte/dokumentasjon.

I tillegg kommer det en engangsavgift på rundt 3000,-


Er det normalt at det koster så mye? Jeg vurderer nå å utsette elbilkjøpet siden dette blir såpass kostbart, og at prisen kanskje vil bli lavere senere. Slik jeg har forstått må man føye seg etter borettslagets valg her, siden dette er i en felles garasje.


© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA