Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Dorb

#1
Er det noen som har diagnoseverktøy som passer for Think Classic mod. 2001 Type PIV 4? Enten utlån eller for salg. Original Actia tester, Nicometer. eller lignende.

Er ny i dette forumet, har lest mye og ønsker å lære og ta vare på denne perlen av en el-bil som det ser ut til at en har blitt glad i.

Kjøpte den for ca. 9 mnd. siden og fikk skrapelyd på høyre skivebremse i vinter, da ble den stående til våren, da var 12 volt batteriet utladet og jeg ladet det for å få den i gang. bremseklosser ble byttet da belegget på den ene hadde ramlet av.

Kjørte ca 2 km. da den stoppet sakte under fart, fikk så vidt kjørt inn i en sidegate, fikk slepet den hjem. Deretter fikk jeg 2 feilmeldinger System fault Service required og Maintenance charge required.

System fault Service required fikk jeg bort med å se etter irring på DC/DC (det var irr på den kontakten med 4 - poler) og bytte 12 volt-batteri til et nytt.

Står igjen med  Maintenance charge required og utropstegn. Etter hva jeg har lest på forumet så må det fylles vann etter gitte prosedyrer der det kreves et diagnoseverktøy der en kan slette feilmelding før en kjører for å få ned batterikapasiteten til 40% og en temp på ca. 25 grader. mm.

Bilen er kjørbar, men har ikke brukt den i fare for å ødelegge batteriet som jeg regner med er originalt far bilen var ny.

Framdriftsbatteriet holder nå ca. 85%, har kjøpt nippel, slange for fylling og 8 liter vann fra Biltema, trenger kanskje 8 liter til for å være sikker.

Takker til alle som har skrevet om gode tips, har lyst til å redde denne gamle thinken til å rulle mange år fram i tid.

Har kanskje ikke skrevet helt riktig alt, men det er en start, en lærer og kan dermed få mulighet til å hjelpe andre, har sett noen lignende nyere Think som ruller her, så det er håp.

Holder til i Sarpsborg.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA