Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - eltilki

#1
Zoe / Garantiutløpstest Zoe 2017
mandag 31. januar 2022, klokken 00:02
Hei,

Har en Zoe fra 2017 som  fyller 5 år i mars. I den forbindelse har jeg opplevd to ting Motorforum som jeg stusser litt over og lurer på om det er flere som har samme erfaring eller tilsvarende.
Jeg hadde bilen inne for EU og nevnt for dem at jeg planlegger å ta garantiutløpstest tidlig 2022 da bilen nærmer seg Svaret jeg fikk var at det er ikke nødvendig, EU-kontrollen skal holde. Tenkte ikke noe mer på det men syns at det var merkelig svar.

Forrige uke hadde jeg bilen inne hos NAF for garantiutløpstest og fikk flere ark med ulike feil og statuskoder med forklaringer. Jeg tok det med til Motorforum og nevnte at jeg har vært hos NAF og her er alle feilene de har funnet. Det første jeg møttet fra representant fra MF var en som gikk i forsvarsposisjon uten å ha sett på hva NAF hadde gitt. Deretter så den personen på listen og feil og kommenterte at grunnen til at det så mange feilkoder er at NAF bruker andre verktøy enn MF som gir andre verdier. Det var flere stusselige ting men det hele virket som at de vet hva som er i vente og ønsker å komme billig unna fordi jeg ikke er så god på biler.

Det er første garantiutløpstest jeg har foretatt og har ikke noe erfaring med dette tidligere. Sitter noen andre her med samme opplevelse eller har noe formening om selve testen og MF?
#2
Model X 2014 - 2022 / Garanti på tesla
lørdag 09. november 2019, klokken 12:31
Jeg kjøpte min TMX fra Tesla i juli. Ble kjøpt som brukt bil med km.stand på 350km. Jeg husker godt at på annonsen og selgeren jeg snakket med så var det 100 000km garanti på bilen. Sjekket på min side på tesla i dag og der er det endret til 50000km/ 4 år. Lurer på om flere som har vært bort i dette problemet tidligere? hvordan bør jeg komme i kontakt med Tesla?

#3
Model X 2014 - 2022 / TMX75D forventet rekkevidde ved 90%
onsdag 17. juli 2019, klokken 09:44
Jeg plukket en TMX 75D 2019 med alt utstyr fra inventory ganske nylig. Jeg har ikke kjørt mer enn 500km ila den perioden jeg har hatt. De av dere som har erfaring med en 75D, hvor mye rekkevidde vises det ved 90%? Jeg våknet i dag med 90% ladet med 365km fremvist.
#4
Zoe / Zoe Ze40 - får melding om punktert
mandag 26. november 2018, klokken 22:33
Jeg byttet til vinterdekk i oktober. Hvor to nye dekk og 2 fra i fjor. Merkeligvis fikk jeg jeg melding om "tyre pressure check" som jeg har ignorert, men for 3 dager tilbake fikk jeg rød varsel med "punktert". Da jeg stoppet og sjekket, alt var normal. Sjekket igjen dagen etter da jeg skulle kjøre, ingen feil med trykket og fikk kjørt bilen uten feil. I dag fikk jeg samme melding igjen, men ser ikke at dekket er punktert eller mister trykket.Hva kan dette være?

Har noen andre opplevd dette tidligere? Jeg mistenker at sensor ikke funker som de skal og i disse dagene med opptil minus 10 dukker denne feilen opp.
Bilen blir 2 år i februar. Hva bør jeg gjøre, dra tilbake til Dekk 1 hvor jeg fikk nye dekke eller til Renaultforhandler 
#5
i-Pace / Bestilling av I-Pace og tilbakemelding fra Jaguar Norge?
søndag 11. mars 2018, klokken 11:21
Hei,

En venn av meg bestilte I-Pace via Jaguar sine sider for 2 uker tilbake, jeg bestilte 1 uke tilbake. Ingen av oss har hørt noe fra jaguar uten om en standard mail som man fikk ved bestilling. Er det flere som har opplevd dette?

#6
Zoe / Feilmelding:Check Connection ved lading hjemme
søndag 11. mars 2018, klokken 10:44
Hei,

Kjøpte Zoe 40 i fjor og har bare ladet den hjemme. Vanligvis plugger jeg inn lader inn og sjekker senere på appen om alt går som det skal.
Igår kveld, plugget inn kabel, men sjekket ikke ladestatus. Da jeg våknet i dag fant jeg ut at bilen ikke hadde ladet. Ved flere forsøk har jeg bare fått feilmelding "Check Connection". Har prøvd å slå på/av sikring i hovedtavle og både laderen, men det hjelper ikke. Får fortsatt samme feil.

Har vært å prøvd lade bilen hos en nabo både med hans kabel og min, det funket. Sett på sikringene hans og min, de er like. Podden min lyser ikke, dermed må det være noe mellom strømforsyning fra hovedsikring og transformator?



Tips?
#7
Zoe / Kjøp av deler til Zoe
torsdag 10. august 2017, klokken 14:13
Jeg har en Zoe Z.E 40 og pga uhell er det behov for å bytte ut front fanger. Vet noen hvor man får kjøpt deler? Søkte opp på websiden til Veng, men de hadde ikke det.

Her er det snakk om å spare mest umulig, kan seff gå til MotorForum eller Thrane Steen og få den der.

Tips?
#8
Kia Soul EV / Planlegger ny SOUL EV 2017
onsdag 11. januar 2017, klokken 21:45
I morgen er jeg sikker på at jeg kommer til å kjøpe min første elbil og det blir SOUL EV 2017.
Jeg er en fersking og har lest meg gjennom mye av innholdet på forumet.

Jeg velger SOUL siden den dekker det meste jeg er ute etter. Grunnen til at jeg ikke går for 2015 eller 2016 modell er mindre tid ingen av garantien. Når man ser på prisforskjellen det bør man kanskje leve med.

Så saken er at jeg skal kjøpe fra en forhandler. Hva bør jeg passe på og ta høyde for?
- Finnes det app for SOUL?
- Hvordan er normal lading og hurtiglading
- Vinterhjul, bør jeg ta hos forhandler eller finnes det andre steder jeg kan bestille de.

Søker deres erfaring og ekspertise.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA