Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Ketill Jacobsen

#1
Det anbefales at en har egen kurs for lading av elbiler og at en har jordfeilbryter klasse B. Jordfeilbryteren behøver ikke å sitte på kursen/i sikringsskapet, den kan også sitte i ladeuttaket. Med tanke på mine to sønner som lader sine elbiler fra Schuko-kontakt, vil jeg anbefale dem å kjøpe en løs jordfeilbryter fra Biltema som koster kr 119 (eller tilsvarende). Den er bare et mellomstykke mellom kontakt og ladestøpsel og har to knapper Test og Reset. Bruk Test når før du kopler til ladestøpsel for å se at alt er i orden, og Reset når jordfeilbryteren har funnet en feil i kursen som er blitt rettet opp (bare antagelser om de to knappene!).

Forstår det som at denne bryteren oppdager jordingsfeil og hindrer at strøm (av en eller annen grunn) fra batteriet kommer på avveie inn i huset.
#2
Elbilen i Samfunnet / Burde ikke nye Tesla'er få nese?
tirsdag 10. januar 2017, klokken 14:44
Renaults sjefsdesigner Laurens van den Acker (LVDA, enda en nederlender!) sier at griller på biler vil leve videre, også av den grunn at batterier kan trenge kjøling. Videre sier han: "En bil uten en grill, er som et ansikt uten nese. Også om det må skapes på kunstig måte. Vi trenger et ansikt på en bil.

Jeg må si meg helt enig med LVDA når jeg ser dagens modeller S og X og nye Model 3. Forrige Model S hadde en fin grill (uten særlig funksjon så vidt jeg vet). I utgangspunktet mener jeg at form må følge funksjon og at når kravene til funksjon er oppfylte, kan en se på estetikken. Men ikke gjøre mye rart som å utstyre bilene med halefinner som de gjorde fra slutten av femtitallet.

Min spådom er at Tesla kommer til å gjøre om frontene (lage en form for grill) i løpet av ett år! Mye kan vi venne oss til og like etter hvert (som Nissan Leaf!), men Tesla's nye fronter vil ikke slå i gjennom (tror jeg). Ellers synes jeg fortsatt at Model S er oppsiktsvekkende flott hver gang jeg ser den og Model 3 blir enda mer tiltalende (fordi den er mindre)!
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA