Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - jonas9

#1
Nissan / Sv: Første bil til 18-åring - Leaf?
mandag 23. september 2019, klokken 10:51
Kjøper du en som er registrert før november 14 (?) er den vel også fritatt for kravet om tpms, i tillegg til at det er andre gen som kom i løpet av 2013. Et heft/kostnad mindre å tenke på. appen på leaf er nærmest ubrukelig, men man kan forhåndsinnstille avreisetidspunkt. Ellers solid bil. Kjenner meg ikke igjen i dette med at 30-leaf taper seg raskt, ser foreløpig ikke fnugg av dette på min 2016 acenta.
Skulle ombordlader eller ptc mot formodning ryke, skaffer man vel dette brukt, ikke la Nissan bestille dette nytt.
#2
Sitat fra: Panduck på tirsdag 22. januar 2019, klokken 10:01
Sitat fra: Jonas9 på mandag 21. januar 2019, klokken 00:00
Skotterud/Magnor/Svenskegrensa hadde vært veldig fint for dem som kjører via Kongsvinger t/r Charlottenberg for å handle. Spesielt vinterstid, men det ville nok uansett avlaste hurtigladerne på Kongsvinger.

Eventuelt på Charlottenberg. På et tidspunkt må de vel forstå at de taper kunder til Tøcksfors fordi elbilister heller kjører dit fremfor Charlottenberg. GK skal vel sette opp på Thon sine sentre? Kan det være vi får GK utenfor Norge?

AC måtte jo være perfekt på sånne steder. 1 time med 6kw på Leafen passer fint, Chademo blir egentlig for raskt til at man kan forlate bilen. Det er vel ikke så dyrt å smelle opp et par dusin av disse? Ikea Furuset har vel noen få, Ikea Hamar tror jeg foreløpig bare har 3-4 hurtige... Forresten ja, det er vel 2 ac-stolper der, men hvorfor ikke bygge mange, så man kan gå inn med god samvittighet..

#3
Sitat fra: Panduck på lørdag 27. januar 2018, klokken 13:51
Har lenge håpet på Magnor for å kjøre Kongsvinger->Karlstad "trygg" selv på kalde dager. Men så har Fortum lagt på en i Arvika istedet. Da er det to hurtigladere i Arvika, pluss en del 22kW ladere. Ikke i Norge, men veldig fint med mer ladere der!

Skotterud/Magnor/Svenskegrensa hadde vært veldig fint for dem som kjører via Kongsvinger t/r Charlottenberg for å handle. Spesielt vinterstid, men det ville nok uansett avlaste hurtigladerne på Kongsvinger.
#4
Elbil og økonomi / Sv: Angående moms i lommene til forhandlere
fredag 28. desember 2018, klokken 23:04
Teknologien er der, videokonferanse gjennom din iPhone eller droid telefon, kjøring til og fra jobben og butikken med el-bil.

#5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Når kommer moms på elbiler?
fredag 28. desember 2018, klokken 22:21
Jeg tror ikke at bruktmarkedet for fossiler kollapser uten videre. Det er helt avhengig av hvor mye bompenger man har på strekningen til jobb, og hvor langt man bor fra jobben osv. Og hvor hard vinter man har der man bor osv. For min del som kjører 4 mil til jobb hver vei til og fra Oslo så er el-bil ideellt, men det er nok ikke det for alle og enhver.
#6
Når det nå kommer 60 kwt-biler med 100 kw lading, er det vanskelig å stoppe el-bilen som personbil, uansett moms. La oss si at momsen på en 60 Leaf blir 80-100k, det er spart inn i løpet av 2 år for min del med dagens ordning, hvis det bare blir drivstoff som er besparelsen vil det fortsatt spares inn i løpet av 4 år. I tillegg har man som påpekt oppvarming via app, rimeligere servicekostnader osv osv. Men momsen burde vel strengt tatt innføres gradvis. Det er ikke lett å regne på bilkostnader i dette landskapet.
#7
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Begynnelsen på slutten for Chademo?
lørdag 08. desember 2018, klokken 22:38
Sitat fra: Amatøren på lørdag 08. desember 2018, klokken 22:30
Jasså, du gir deg ikke.

Må bare finne på noen nye argumenter.....

Rene lørdagsunderholdningen
#8
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Begynnelsen på slutten for Chademo?
lørdag 08. desember 2018, klokken 22:22
men hvis kontakten din blir utslitt får du en helvetes regning.
#9
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Begynnelsen på slutten for Chademo?
lørdag 08. desember 2018, klokken 20:37
Hvis EU pålegger krav om CCS er jeg imot det. Hvis Nissan går for CCS, håper jeg de legger en type 1 port ved siden av, sånn som i dag. Det er jo ingenting i veien for å saktelade bilen med både type 1 og type 2.
#10
Hei Øystein,
joda du kan ha et poeng, det er forskjell på hvordan folk vektlegger sånne ting.
Med tanke på hva et bilhold koster i Norge så bryr ikke jeg meg så mye om det. Og gudene skal vite at det koster med fossilbiler som ryker sund, enten det er motor, girkasse, partikkelfilter, eller hva som helst derimellom.
Dette med "opplevd kvalitet" er noe som motorjournalister alltid har skrevet om, og som jeg aldri har skjønt så mye av. Det er litt som med tester av mobiltelefoner, testerne har andre kriterier enn det jeg har (oppdager jeg når jeg ser på de testede produktene i praksis).
#11
Har kjørt Leaf 30 kwt i 1,5 år og er kjempefornøyd med denne. Har ikke hatt 1 eneste problem med bilen, og årlige servicer på under 3000 kr. Ikke mye å klage på med andre ord. Om noen vil selge sin 40 kwt til spottpris så kan jeg være interessert i å kjøpe, skal følge med på finn framover. Men det er ikke noe stress, siden jeg er veldig glad i denne bilen. Bagateller omkring hurtiglading og rattstammer eller hva det måtte være bryr jeg meg ikke om, jeg er vel 185 cm og synes bilen er komfortabel. Jeg har kjørt turer på 300 - 500 km, men i det daglige kjører jeg 80 km pr dag og bruker ikke hurtiglading, og det utgjør 90 % av årlig kjørelengde, og sparer meg xx antall kr i bompenger og selvfølgelig drivstoff. Kundebehandling og pris og ventetid hos mitt Nissan verksted er også helt topp. Liker ikke helt at Tesla har serviceintervaller på 20000. Hva er grunnen til det med en elektrisk drivlinje? 30000 er mer passe.
"Polstring av interiør"... seriøst.. Prøvekjør en Leaf sier jeg. Sannsynligvis blir min neste bil en Leaf 60, men ikke før  om endel år. Evt. rett før staten begynner å innføre moms på elbiler.

#12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Elbilsalget måned for måned
fredag 29. desember 2017, klokken 18:14
Gratulerer Golf. Men hva er feil med EK ??
#13
Elbiler i media / Sv: Vintertest av elbiler
søndag 17. desember 2017, klokken 18:05
Alt tyder på. At verdens største bilselskap, VW, vil komme med denne silver bullet istedet.
#14
Ampera-e/Chevrolet Bolt / Sv: Pris opp med enda 45.000!!!
onsdag 08. november 2017, klokken 17:45
TM3 må jo være et soleklart valg framfor A-e etter denne oppvisningen.
Skulle ikke egentlig GM gått konk under finanskrisen?
#15
Elbilen i Samfunnet / Sv: Utvikling i bruktbilpriser på fossilt
mandag 16. oktober 2017, klokken 23:24
Hehe. Er ikke så lenge siden forhandlere nektet å ta inn brukte elbiler. MEN, nå tror jeg nok ikke brukte biler med bensin eller dieselmotor blir verdiløse over natten, til det er ikke elbilene gode nok enda. De er kortdistansebiler, som er spesielt egnet til jobbpendling, særlig der som det er mye bomringer.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA