Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Nøttebil

Startet av Griffel, torsdag 17. januar 2008, klokken 20:49

« forrige - neste »

Griffel

Nøttebil

Fosilbil blir nøttebil. Kan dette bli en ny nøtt for avgiftsmyndighetene?

Daimler kjører nå en flåte Mercedes testbiler på nøtter. Motorene trives som ekorn i et hassel tre.

I jakten på fornybar ikke-fossilt dieseldrivstoff vil Mercedes satset på biodiesel laget av planten Jatropha curcas. Dette er en nokså vill busk med oljerike nøtter som vokser godt under dårlige forhold og som kan dyrkes steder man ikke kan dyrke noe annet. Dette kan være et drifts-supplement for millioner av bønder i Asia og Afrika, heter det i en rapport fra det tyske konsernet.

(Er dette godt nytt for bønder i Afrika og dårlig nytt for StatoilHydro?)

De seriøst interesserte kan lese mer i TU:
http://www.tu.no/samferdsel/article131081.ece
:)

For de som vil vite litt om nøtta:
http://www.jatrophabiodiesel.org/index.php
Hyundai Ionic.
Tidliger mange år i PSA klasiker.

hens

Hmmm.
Dette var en ny nøtt.
Men dersom denne nøtteoljen er spiselig.....
Da går det allikevel på bekostning av mat!
Oslo. 300.000 kilometer med Think, Kewet og annet.  -Sølvreven, 100 km/time med Kewet.  -Isbjønn, Kewet, første elbil på 80 grader nord? Har blitt kjørt på  Svalbard. "Hoppetussa" Subaru van 4-hjulsdrift ombygget med jetflystarter til eldrift.  94.000 kilometer på Think-originalpakken. Nå 19 luftkjølte blokker fra '95. Think Traveler elassistert sykkel.   http://www.austinev.org/evalbum/807 og http://www.austinev.org/evalbum/809

El rayo

Er nødt for å komme med en kommentar jeg også. Nøtteoljen skal tilsynelatende forbrennes i en stempelmotor og den er fremdeles like ineffektiv, 70% går bort i varme.
Oslo, kjørt 2000 Th!nk "El Rayo" siden juni 2003, nikometer siden april 2009
kjøpt på 9.500 km, kjørt tilsammen 60.000 km. Fremdeles med originalt batteri
http://elbilforum.no/forum/index.php/topic,1946.0.html
http://www.austinev.org/evalbum/794

2000 Th!nk delebil "Blu", som skal på veien igjen
EL-ma Classic elassistert sykkel
http://www.evalbum.com/preview.php?vid=4237

Ken

Jeg slo opp Jatropha i går fordi jeg kjenner navnet som stueplante. Heter Purgernøtt på norsk. Oljen brukes til lampe olje, og til å lege sår. Hele planten er giftig men bladene innholder fargestoff. Det er ikke noe matplante dette fordi frøene brukes til rottegift!

Ser ut som den er egnet til biodrivstoff. Men intensiv dyrking i alle form er skadelig til miljøet.
Kristiansand. Think City  105K 2001. Kjørt i to år. Ex Postens Think, 50K. Tidligere styreleder for Agder Elbilforening. Den ble til en lokallag av den Nasjonal Elbilforeningen hvor jeg har hatt forskellige verv. Kjøre 1. gen Leaf nå.

Baltor

Et norsk Stavangerbasert firma er ganske store på dette, de dyrker opp områder i Ghana som har ligget brakk etter daggruvedrift.
http://www.biodiesel.nu/index_n.html
De bruker ikke jord som kunne blitt brukt i matproduksjon. Planting av disse buskene kan også hindre ørkenspredning.
Oslo
Har hatt PSA (Partner og Berlingo) og div Think Classic. Kjører daglig Think Classic, en NORSKprodusert bil som fortjener kultstatus!
Var med og startet Rogaland Elbilforening.

Griffel

Fra Humor til kanari:
http://www.forskning.no/artikler/2008/september/195134

Sammendrag:
Columbi frø
Christopher Colombus tok med seg jatrophaplanten til Europa. Nå kan frøene gi et viktig bidrag til renere energi, særlig på det afrikanske kontinent.

Jatrophaplanten kan stå i 30–40 år, og rager sju til åtte meter opp i været. Det er hardføre planter som vokser der nesten ingenting annet overlever.

Man tar derfor ikke opp viktige landbruksarealer som kunne vært brukt til matproduksjon.

Kanskje ligger et gigantisk oljeeventyr og venter i ugjestmilde og golde afrikanske landområder.

Interessen for jatrophadyrking kom tydelig fram på den nylig avholdte JatrophaWorld 2008-konferansen i Miami, som samlet 400 deltakere.

Flest private investorer, og tre norske selskaper så vel som representanter for konvensjonelle olje- og energiselskap, som norske Statoil-Hydro


Jatrophafrø under modning. Frøene inneholder 20-30 prosent olje.
Planten fungerer som hekk, ideelt til det bruk siden planta er giftig og ingen dyr ville finne på å spise av den. Planten har fungert andre veien også, og holdt husdyra på plass.
Hyundai Ionic.
Tidliger mange år i PSA klasiker.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA