Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Elbilen en tickande miljöbomb

Startet av Mippen, tirsdag 03. mai 2016, klokken 18:14

« forrige - neste »

Mippen

Her er det en artikkel forfatter som mener elbiler er en tikkende miljøbombe på grunn av batteriet. Hva tenker folk om argumentene som brukes her? Denne saken ble postet på "vi som ønsker elbilen dit peppern gror" sin facebook side.

http://www.va.se/nyheter/2011/03/04/elbilen-en-tickande-miljobomb/
Fremtiden er elektrisk.

Espen Hugaas Andersen

#1
Stort sett samme gamle argumenter som før.

- Litium er ikke et sjeldent metall. De kartlagte reservene er bare en liten del av de potensielle reservene om man skulle lete etter mer litium. Litium kan også utvinnes av sjøvann.
- Litium kan og vil resirkuleres.
- Det medfører så klart noe miljøbelasting å holde på med utvinning av litium, men det samme er tilfelle ved utvinning av f.eks jern til en motorblokk.
- Litium-ion batterier må ikke inneholde kobolt eller nikkel. Det finnes en rekke forskjellige batterikjemier man kan velge mellom.
- Når en elbil kjører på strøm med gjennomsnittlig CO2-intensitet i Europa eller USA, så er den renere enn tilsvarende fossilbil. Dette vil bedre seg over tid ettersom strømmen blir renere.
Model X 100D.
Cybertruck reservasjon.

HCO

Nå er vel ikke peppersvennene akkurat kjent for å ha høyt utviklet sans for kildekritikk. Denne artikkelen er fra 2011, den har ikke en eneste kildehenvisning for de "fakta" som presenteres, og den er dessuten ikke signert av noen (heller ikke med "av VA.SE", slik en del andre artikler er).

På lørdag la peppersvennene ut en link til en artikkel fra The Telegraph skrevet av Bjørn Lomborg. Selvsagt tar ingen seg bryet med å sette seg inn i hvem Lomborg er og hva han har produsert av "fakta"-artikler.
2019 Tesla Model 3 LR AWD
2022 Zero SR/F

timingbeltkiller

Bilen som sådan er en tikkende miljøbombe.
Eller rettere sagt er den en del av den tikkende bomben
overforbruk og overforurensing til 8 millarder mennesker betyr.

Å oppføre seg som om vi har 2-3 kloder til disposisjon,
betyr å bruke motorsag på greina vi sitter på.

Dagens barn vil neppe som 50åringer se med blide øyne på arven
fra nåværende 50åringer.

De vil sannsynligvis kjempe mot en tikking lik en geigerteller
i Tjernobyl.   
Værvarsel for de neste 100 år:
Fare for kortvarige perioder med oppholdsvær.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA