Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Oppgradere stereo anlegget?

Startet av kristiansander91, onsdag 04. mars 2015, klokken 22:04

« forrige - neste »

kristiansander91

Heisann!

Har nå hatt Leafen min i en uke og er stor fornøyd, men jeg som er en ekstremt musikk entusiast og elsker å ha musikken så høyt det går er dette litt skuffende i Leafen. Jeg har ikke tekna utgaven så jeg har det standard audio systemet.

Tanken var å bytte ut alle elementene med noe av litt høyere kvalitet samt mulig montere inn en lite sub for å få litt dybde i musikken. Er det noen her som har noen formening om akkurat dette, evt. hvem som kan levere disse produktene?

Har hele tiden et økt strømforbruk i bakhodet og lurer litt på hvordan dette vil påvirke bilen på akkurat dette, noen som har en formening om dette?

ingolfzp

Har lest en del om dette, men har slått tanken fra meg pga. fabrikkgaranti. ...når den går ut så blir det nok litt fikling :)

En del saker om emnet på mynissanleaf.com:
https://www.google.no/search?q=mynissanleaf+audio+upgrade&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=mX33VPqzBYrJOez3gKgI#q=speakers+audio+site:www.mynissanleaf.com

Mange gode bilder fra en installasjon/oppgradering:
http://www.salsleaf.com/leaf_stereo/index.htm

Leaf Factory service manuals inneholder masse fine detaljer som er forbeholdt aut.verksted:
http://www.nicoclub.com/archives/nissan-leaf-factory-service-manuals.html

emil

Utover at musikktype kan påvirke kjørestil tror jeg ikke du skal bry deg veldig om at musikkspilling (og lysbruk) påvirker rekkevidden.

Jan-Børre Olsen

Du vil kanskje få en utfordring med å finne en lavnivå utgang fra spilleren som allerede er på plass noe som igjen betyr at du da må bytte den ut med en annen spiller. Tekna har fra før av en ICE forsterker bak så der er det i det minste et signal på plass som det burde være mulig å få på plass en annen forsterker. Selv har jeg småtenkt litt på en Alpine PDX 5 forsterker og en annen sub enn den BOSE saken som er i bagasjen men har vel kommet fram til at BOSE anlegget spiller bra nok.
2023 Nissan Ariya Evolve e-4orce

KSG

Musikkanlegget tar energi fra bilbatteriet (12 volt), så det har ingenting å si på rekkevidden.
2020 Audi e-tron 50

BE

Det er det store batteriet som lader 12V batteriet, så det har noen å si på rekkevidden. Men det gir neppe stort utslag på rekkevidden.
---------
21 CN-SR+
21 ID3 1st Max
---------

emil

Sitat fra: KSG på torsdag 05. mars 2015, klokken 18:54
Musikkanlegget tar energi fra bilbatteriet (12 volt), så det har ingenting å si på rekkevidden.


...og 12V batteriet lades fra hovedbatteriet når bilen og 12V systemet brukes...

Men så lenge man ikke snakker om lydanlegg på noen kW vil det som sagt ikke ha noe å si på rekkevidden. Mange er derimot flinke til å opplyse om redusert lys og lydbruk når de oppgir forbrukstall.


Søk ellers litt rundt på http://www.mynissanleaf.com/ Litt mer teknisk kompetanse på bilen og folk som modifiserer og tilapsser.

kristiansander91

Takker for flotte svar alle sammen, klarer det meste!
Har ikke tekna utgaven så tror nok det lureste er å bytte spillere, gitt at dette er mulig uten å miste noen av bilens vanlige funksjoner. Må allikavel instalere DAB en gang i fremtiden så kan jo slå 2 fluer i en smekk her :)

Jan-Børre Olsen

Det er nok hovedutfordringen ja og det gjelder ikke bare Leaf men alle biler med integrert hovedenhet. Hovedenheten tar jo for seg mange funksjoner som det kanskje kan bli vanskelig å finne ut av med mindre ikke noen lager det slik at det følger med. Alpine feks har en råtass modell med DAB+ til en del biler bla Nissan Qashqai så det er jo håp om at de i en fjern framtid lager til Leaf også.
http://www.alpine-electronics.no/p/Products/advanced-navi-station2676/x800d-u
2023 Nissan Ariya Evolve e-4orce

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA